CHP; belediye başkanlarını “memnuniyet anketi” ile örgüt yöneticileri, il milletvekilleri ve parti yöneticilerinin görüşleri alınarak, büyük ölçüde eğilim yoklaması ile belirleyecek.

Seçim takviminin uygun olması halinde, CHP’nin çok güçlü olduğu bazı yerlerde “hakim gözetiminde ön seçim” seçeneği de gündemde.

Yerel seçimler öncesi Hasan Hüseyin Namver Başkanlığı’ndaki CHP Salihli İlçe Teşkilatının eli çok güçlü.

2020 yılında gerçekleştirilen kongrede İlçe Başkanı seçilen Namver, Ağustos ayında gerçekleştirilen kongre de yeniden güven tazeledi.

İl kongresinde mevcut başkan Ferdi Zeyrek’e açık destek veren Salihli İlçe Teşkilatı, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultay’ında da Özgür Özel’in yanında yer aldı. Bu gelişmelerle birlikte Salihli İlçe Teşkilatı’nın genel merkez bazında ağırlığı arttı.

CHP’de aday adaylığı başvuru süreci ise resmen başladı. 28 Kasım tarihinde sona erecek olan süreç öncesi Salihli CHP’de dikkat çeken isimler konuşuluyor.

Bu isimlerden ilki CHP'nin Salihli Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Abdülkadir Yavuz Özdem. Özdem, yaptığı açıklamada Pazartesi günü aday adaylığını resmen duyuracağını ilan etti.

YAVUZ ÖZDEM-1

Üst üste 2 kongreyi kazanan Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver’in de aday adaylığına yeşil ışık yaktığı gelen haberler arasında.

HASAN HÜSEYİN NAMVER

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç’ta yine kulislerde konuşulan isimlerin başında geliyor.

CEM YALVAÇ

CHP Manisa eski Milletvekili Mazlum Nurlu’ya parti tabanında ilgi söz konusu. Nurlu’nun da gelişmelere göre aday adaylığına sıcak baktığı konuşuluyor.

MAZLUM NURLU

Salihli’de çevre mücadelesi ile tanınan ve bir dönem Çevre Derneği Başkanlığı yapan avukat Seçil Ege, kısa süre önce İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edip aday adaylığını niyetini açıkça dile getirdi.

Aydın ‘Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir’ Aydın ‘Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir’

SEÇİL EGE

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Kaplan’da, aday adaylığı için en çok konuşulan isimlerden birisi. Kaplan’ın bir önceki seçimde de yine ismi gündeme gelmişti.

KORAY KAPLAN

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in de aday adaylığı gündemde. Yüksel’in ismi de önceki yerel seçimlerde sıkça gündeme gelmişti.

İBRAHİM YÜKSEL

CHP tabanının ilgi gösterdiği diğer bir isim ise Zafer Özütok. Salihli’de iş dünyasının önemli isimlerinden biri olan Özütok’a yakın bir ilgi söz konusu.

ayşenur INSTAGRAM - 2023-11-23T175047.146

Diş hekimi Özay Erdoğan’da partililerin ve Salihli halkının yakından tanıdığı bir isim. Erdoğan’a da aday adaylığı başvurusunda bulunması için talep geldiği belirtiliyor.

ÖZAY ERDOĞAN

Aslen Salihlili olan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül’de aday adaylığı için konuşulan isimlerden.

BAŞGÖNÜL

Kaynak: Ayşenur Yılmaz