Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için tatil sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Bu anlamda Salihli’de de 28 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Tunceli Şehitleri için saygı duruşu

Salihli (2)-3

Yeni Eğitim- Öğretim yılı için Salihli Cumhuriyet ilkokulunda resmi tören düzenlendi. Düzenlenen törene ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ile kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Dün Tunceli’de askeri araç kazasında şehit olan şehitler ve ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gaziler için Saygı duruşu ve beraberinde İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen programın ilk konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Yalçın yaptı. Yalçın, yeni eğitim- öğretim yılının hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Salihli (1)-1

 Sonrasında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen,

“2024-2025 Eğitim –öğretim yılının ilk zilini, ilçemizin en köklü okullarından biri olan Cumhuriyet ilkokulunda inşallah başlangıcını yapacağız. 2024-2025 Eğitim –öğretim yılında ilk dersimiz Çanakkale’den Gazze’ye bağımsızlık ruhu ve vatan sevgisi. Bütün sınıflarımızda Çanakkale ruhunu ve vatan sevgisini tüm çocuklarımıza ilk ders olarak inşallah hep birlikte vereceğiz. Geleceğimizin teminatı güzel yavrularım, artık bir anne ve babanız daha oldu. Öğretmenlerimiz size hem anne, hem baba. Sevgili velilerimiz emanetiniz emanetimizdir.”

İfadelerine yer verdi.

Salihli (8)

Kaymakam Ali Güldoğan ise, Kazasız, belasız başarılarla dolu güzel bir eğitim- öğretim yılı olması temennisinde bulunarak, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ilk ders zilini öğrenciler ile birlikte çaldı.

Salihli (9)

Salihli (7)

Salihli (5)

Salihli (6)-1

Salihli (4)-2

Salihli (3)-2

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de

     

Muhabir: ONAY OZAN