Cem Garipoğlu'nun mezarı gözler önünde | Son hali dikkat çekiyor! Cem Garipoğlu'nun mezarı gözler önünde | Son hali dikkat çekiyor!

D S C 0001-2

16 Ağustos'ta Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) bankalara gönderilen yazıda, GİB'in bankaların kullanımına da açık olan web servisler aracılığı ile POS cihazı kullanan tüm mükelleflerin durumunun tetkik edilmesinin mümkün olduğu hatırlatılarak, seyyar EFT-POS cihazı ya da masaüstü EFT-POS cihazı kullanmaması gerektiği halde kullanan mükelleflerden bu cihazların geri alınması istendi. 

Salihli’de yeni nesil POS cihazları Profilo yetkili servisi Gündem Elektroniğin sahibi Fırat Gündem, işletmelere 15 Kasım tarihini hatırlatarak, alınan kararlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

D S C 0002-3

Gündem, “Kayıt dışılıkla mücadele son sürat devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı birçok sektörü kıskaç altına alırken, POS cihazları konusunda da yeni adımlar atıyor. POS cihazları üzerinden yapılan her ödeme kayıt altına alınmasına rağmen mükellefler isterse bunu vergi matrahına yansıtmayabiliyor. Bu nedenle bakanlık bankalardan seyyar EFT-POS cihazı ya da masaüstü EFT-POS cihazı kullanmaması gerektiği halde kullanan mükelleflerden bu cihazların geri alınması istendi. GİB bu konuda POS veren bankalara 15 Kasım'a kadar süre tanıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele konusunda sıkı bir çalışma içerisinde. Bu anlamda sektörler kıskaç altına alınırken, kayıt dışılığa neden olan faktörler titizle incelenip gerekli çalışmalar bakanlık birimleri tarafından gerçekleştiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin piyasada yazar kasa POS olarak bilinen ve her ödemenin vergilendirilmesi imkanı olan Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'lara (YN ÖKC) geçmesi için yeni bir adım attı. 16 Ağustos'ta Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) bankalara gönderilen yazıda, GİB'in bankaların kullanımına da açık olan web servisler aracılığı ile POS cihazı kullanan tüm mükelleflerin durumunun tetkik edilmesinin mümkün olduğu hatırlatılarak, seyyar EFT-POS cihazı ya da masaüstü EFT-POS cihazı kullanmaması gerektiği halde kullanan mükelleflerden bu cihazların geri alınması istendi.  GİB bu konuda POS veren bankalara 15 Kasım'a kadar süre tanıdı. Aksi halde POS cihazı verilmemesi gerektiği halde verilmiş olduğu tespit edilen her müşterisi için bankalar 200 bin TL ceza ödeyecek.” dedi.

Muhabir: ONAY OZAN