Petkon ve Hermos’un sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinlik, 5-6 Ekim 2024 tarihlerinde Sart Artemis Tapınağı Kamp Alanı'nda yapılacak. Festival, Salihli'nin eşsiz doğal güzelliklerini ve tarihi mirasını ön plana çıkararak hem doğa sporlarına ilgi duyanları hem de tarihi keşfetmek isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

K A P A K-130

Bu yılki festivale 20 farklı ilden toplam 400 lisanslı dağcının katılması bekleniyor. Etkinlik kapsamında, Salihli'nin en gözde doğa yürüyüş parkurlarında 3 farklı rota oluşturuldu. Bu rotalar;

·        Sart Antik Kenti, Sart Kalesi ve Sart Tarihi Mermer Ocağı

·        Adala Hermos Kanyonu, Su Uçtu Şelalesi ve Kız Köprüsü,

AK Parti Salihli İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan ikinci isim belli oldu AK Parti Salihli İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan ikinci isim belli oldu

·        Kurşunlu Kaplıcaları Vadisi ve Duvar Şelalesi

Festi̇val (2)

Bu rotalarda yürüyüş yapan katılımcılar doğa harikası ve tarihi mekanlarda yürüyüş yapma fırsatı bulacak ve uzmanlar tarafından rota ve tarih hakkında bilgi verilecek.

Festi̇val (1)

Etkinliğin önemli bir diğer ayağı ise kaya tırmanışı olacak. SARDOK tarafından bu yıl Adala Hermos Kanyonu'nda oluşturulan 7 farklı kaya tırmanış rotası, festival katılımcılarına benzersiz bir deneyim sunacak. Profesyonel dağcılar eşliğinde gerçekleştirilecek bu tırmanışlarda, doğa sporları tutkunları Hermos Kanyonu'nun zorlu ve heyecan verici yapısını keşfedecekler.

Festi̇val (3)

SARDOK Başkanı Sefa Özer dev festival hakkında yaptığı açıklamada, festivalin Salihli’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması adına büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Geçen yıl düzenlenen festivalin büyük yankı uyandırdığını ve birçok dağcılık kulübü tarafından beğeniyle karşılandığını dile getiren Özer, bu yıl daha geniş katılımlı ve kapsamlı bir etkinlik planladıklarını ifade etti. Özer, "Salihli Doğa Sporları Festivali, bölgenin doğa turizmi potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarihi mirasımızı tanıtmak açısından önemli bir organizasyon. Geçen seneki başarımızı bu yıl da devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Festi̇val (4)

Bölgede turizm potansiyelinin arttırılması ve doğa sporlarının teşvik edilmesi açısından büyük önem taşıyan Salihli Doğa Sporları Festivali, doğaseverlerin sabırsızlıkla beklediği bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Festival, yalnızca doğa sporları değil, aynı zamanda bölgenin tarihi zenginliklerini ve kültürel mirasını da katılımcılara sunmayı hedefliyor.

Festi̇val (5)

Festival hakkında daha fazla bilgiye sardok.org ve @sardok45 instagram hesabından ulaşılabilir.

Festi̇val (1)-1

Festi̇val (8)

Festi̇val (7)

Festi̇val (6)

Muhabir: Fatma Uysal