CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek ile İl Yönetim Kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşların katıldığı yürüyüş sonunda CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver bir konuşma yaptı.

Namver konuşmasında “Cumhuriyet kendi bekası için saltanatını korumak isteyenlerin değil kendi canını ve malını vatan topraklarına adayanların hikayesidir. Bizler bugün bu özgürlük hikayesinin, bu şanlı mücadelenin 100. Yılını kutluyoruz” dedi.

CHP (6)

Namver, sözlerine şöyle devam etti.

“Yoksul, yorgun ve kaderine terk edilmiş Anadolu halkı 100 yıl önce bu topraklar için nasıl mücadele ettiyse, 100 yıl önce egemen güçlere nasıl direndiyse şimdi bugün de aynı kazanımlarını korumak için, cumhuriyetin temel kazanımlarını daha da sağlamlaştırmak için mücadelesine devam ediyor.

CHP (4)

100 yıl önce olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin dibine dinamit döşemek, Türkiye Cumhuriyetini bitirmek isteyenlerin olduğunu biliyoruz.

CHP (7)

Laik Türkiye Cumhuriyetini tarikatlara teslim etmek isteyenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını tarih sahnesinden silmek isteyenleri, cemaatçi çetelerle ülkeyi parsel parsel paylaşmak isteyenleri çok iyi biliyoruz. Hepsini yakından tanıyoruz. Ancak onlar da şunu çok iyi biliyor.

CHP (5)

Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran'ın ölümünde yeni iddialar! Çözülemeyen gizem iyice kafa karıştırdı... Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran'ın ölümünde yeni iddialar! Çözülemeyen gizem iyice kafa karıştırdı...

100 yıl önce savaş meydanlarında kurulan, her bir ferdi ve her bir üyesi ile omuz omuza mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisinin neferleri Cumhuriyet düşmanlarına asla ama asla geçit vermeyecektir. Geçmişinde Kuvvayi Milliye’nin izlerini taşıyan bu parti gerekirse 100 yıl önce verdiği mücadeleyi 100 yıl sonra yine aynı azim ve kararlılıkla verecektir.

CHP (1)

Sevgili Salihli Halkı, Cumhuriyet Bayramı sadece 29 Ekim gününe sığmayacak kadar önemli ve şanlı bir bayramdır. Tüm emperyal güçlere karşı direnişin sonunda elde ettiğimiz Cumhuriyet Bayramımız şimdiden kutlu olsun.

CHP (2)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesilleri olarak partimizin ve cumhuriyetimizin 100. Yılında geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle yeniden haykırıyoruz. Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet Yaşasın Cumhuriyet.  Bu gün bizlere eşlik eden tüm yol arkadaşlarımıza ve cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ederim. Cumhuriyeti hep birlikte savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Ayşenur Yılmaz