İmzalanan protokol ile birlikte, ilçede gerçekleştirilecek projelerin değerlendirilme süreci hızlandırılacak. Artık projeler, Salihli Belediyesine gelmeden önce Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği tarafından ön incelemeye alınarak hazır hale getirilecek.

K A P A K-128

Salihli Belediye Başkanı Mazlum nurlu, Mimarlar Odası Salihli Temsilcisi Mehmet Ova’nın da katıldığı imza töreninde yapılan açıklamada yeni uygulama ile projelerin teknik açıdan eksiksiz ve doğru bir şekilde belediyeye sunulmasının sağlanacağı, böylelikle sürecin daha etkin ilerleyerek, projelerin onaylanma ve hayata geçirilme aşamalarının hız kazanacağı açıklandı.

Mi̇mar (1)

İş birliği protokolü ile Salihli’de mimari projelerin kalitesini artırmakla birlikte, şehir planlamasına da katkı sunulacağı belirtildi.

Mi̇mar (2)

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, imzalanan protokol ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iş birliği sayesinde hem belediyemizin hem de yatırımcıların zamandan tasarruf edeceğini ve süreçlerin daha şeffaf ve hızlı işleyeceğini düşünüyoruz. Amacımız Salihli’de sürdürülebilir ve modern şehircilik anlayışını pekiştirmek" dedi.

Mi̇mar (3)

Son Dakika... Narin cinayetinde yenge tutuklandı! İşte Hediye Güran'ın çelişkili ifadesi... Son Dakika... Narin cinayetinde yenge tutuklandı! İşte Hediye Güran'ın çelişkili ifadesi...

Mimarlar Odası Salihli Temsilcisi Mehmet Ova ise yaptığını açıklamada “Bu protokol daha önceki yıllarda da uygulanmıştı. Uygulandığı dönemlerde de iyi bir verim alınmıştı. Belediye başkanımız da inisiyatif alarak böyle bir protokolün imzalanmasını istedi. Bu protokol sayesinde beklediğimiz sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mi̇mar (4)

Protokol kapsamında, Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği, projelerin mevzuata uygunluğunu denetleyerek, gerekli düzenlemeleri gerçekleştirecek ve belediyeye daha hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlayacak.

Muhabir: Onay Ozan