Emeklilerin bir süredir beklediği ara zam döneminin geçmesiyle birlikte konu yeniden emeklilerin geçinilebilir bir ücrete erişimine geldi.

Emekli maaşlarına yeterli zam gelememesini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) alacaklarına bağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere birçok ayrıcalık sağlanmaya başlandığının haberini de vermişti. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan SGK, Sağlık Bakanlığı ile iş birliğine giderek, emeklilere sağlanacak yeni ayrıcalığı duyurdu. Peki bu ayrıcalık ne? İşte SGK tarafından açıklanan emekli ayrıcalıkları…

SGK, SAĞLIK BAKANLĞI İLE ARASINDA KAPLICA TEDAVİSİ PROTOKÜLÜNÜ GENİŞLETTİ

Emeklilere sağlanan ayrıcalıklar arasına bir yenisini daha ekleyen SGK, bu kez Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa bir protokole imza attı. Bununla ilgili bir duyuru yayınlanan SGK, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen kaplıca tesislerinde, emekliler ve aileleri belirli sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanarak, kalabileceğini belirtti. Uygulamadan emekli ve emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu kişileri yararlandıracak olan SGK, düzenleme kapsamındaki ücretsiz hizmetleri de duyurdu.

Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi

SGK, SAĞLAMIŞ OLDUĞU ÜCRETSİ KAPLICA TEDAVİSİNE İLİŞKİN AYRINTILI BİLGİLENDİRME YAPTI

Emeklilerin sağlık sorunlarına yönelik kaplıca tedavileri ücretsiz olarak bir süredir sunan SGK, Sağlık Bakanlığı ile imzalamış olduğu yeni protokolle birlikte bu hizmeti genişletti. Artık emekliler ile birlikte emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilere de bu tedavi yöntemini ücretsiz bir şekilde sağlamaya başlamış olan SGK hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlama sağlayacak olan bu hizmete nasıl başvuru yapılacağına ilişkin de bilgi verdi.

SAĞLANMASI GEREKEN KOŞULLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA SGK’NIN RESMİ WEB SİTESİNDEN GELDİ

Emeklilerin yaşam kalitesini arttırmak, emekli ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve emeklilerin ekonomik yükünü hafifletmek için şifalı sulara dair bir adım atan SGK, başvuruya ilişkin de bilgi verdi. ücretsiz kaplıca tedavisinden yararlanmak için belirli şartları taşımak gerektiğini hatırlattı. SGK bu şartları ise, resmî web sitesinden yayınlayarak, kamuoyuyla paylaştı. SGK’nın açıkladığına göre, bu şartları sağlayan herkes, kaplıca tedavisinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Kaynak: Mynet