Özelliği ve yapısı gereği etrafına ışık saçan mum, kendi dibini aydınlatamaz. Biz bu sözü “Atasözü” yaparak ‘mum dibine ışık vermez’ demişiz.

Oysa ki yetkililer, iş başındakiler, görevliler, sorumlular yanındaki değeri görmeyip arayışını uzaklarda yapması ne kadar doğru?

Mum dibine ışık vermez(miş)!

Öyle diyorlar… Üçüncü sınıf sanatçıları, şair ve yazarları çok paralar vererek halk ile buluşturmak da bu saçma atasözünün eseri…

Salihli’de bu atasözünün kurbanı onlarca kişiden biri de Rasim Aşın…

Ben Rasim Aşın’ı “Salihli Kent TV”den tanıyorum. O zamanlar Salihli’de basit tekniklerle de olsa canlı yayın yapıp gündemi televizyondan bize ulaştırıyordu.

1993-95 yıllarında yayın yapan Salihli Kent TV, ilgisizlikten dolayı maalesef yayın hayatını devam ettiremedi. Oysa ki şimdi Salihli’de yerel bir TV olması ne kadar da güzel olurdu? Ama olmadı!

Rasim Aşın, 1992-1998 yılına kadar Salihli, Manisa, İzmir ve İstanbul medya kuruluşlarında, çeşitli gazete ve Tv (Atv, HBB Tv, İnter Star, kanal 6, Kent Tv, Show, kanal D, NTV gibi) kuruluşlarında Foto-muhabir, kameraman, montaj, Haber muhabiri, yapımcı, yönetmen görevlerinde bulunduktan sonra Mimar Sinan Ünv. Öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik İsmailoğlu`nun asistan öğrencisi oldu ve Öğretmenimin referansı ile Tiyatro rejisörlüğü alanında okumak için Azerbaycana gitti.

1998 yılında başladığı Azerbaycan Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi`nin “Rejisörlük Fakültesi”nde Tiyatro Rejisörlüğü Lisans, Aktörlük Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimini bölüm birincisi olarak ve Takdirname belgeleri alarak, başarı ile tamamladı ve 2005 yılında başladığı Bakü Slavyan Üniversitesi’nin “Pedagoji-Eğitim Fakültesi”nde “Eğitimin Her Evresinde Tiyatro Sanatından Faydalanmanın Önemi” adındaki doktora çalışmasından sonra 2005-2009 yılları arasında Baku Slavyan Üniversitesi, Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Azerbaycan YUG Devlet Tiyatrosundaki çalışma hayatı süresince eğitmenlik yapabilmek için Azerbaycan Devlet Pedagoji üniversitesinde Eğitim Psikolojisi üzerine doktora yaptı. 2013 yılı ocak ayı itibari ile Türkiye’ye döndü.

Şu anda Malatya Turgut Özal üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevine devam eden Rasim Aşın; Salihli’yi de unutmadı.  Salihli’ye kazandırmış olduğu “Rasim Aşın Dionysos Tiyatro Evi” ‘nde çalışmalarını sürdürürken tiyatronun doğduğu topraklar Antik Kent Sardes’e değer katacak Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Şenlikleri ve Dionysos Tiyatro şenlikleri düzenleyerek Salihli’ye sanat anlamında katkı sunuyor.

Dikkatli bakılırsa Rasim Aşın çok güzel işler yapıyor.

4-14 Temmuz 2024 tarihlerinde 9.su yapılacak olan SALİHLİ SARDES 9. ULUSLARARASI DİONYSOS TİYATRO ŞENLİĞİ ve TİYATRO EĞİTİM KAMPI gerçekten katılımcıları ve programları ile mükemmel.

Şenliklerde dikkat çeken özellik ise sıfır bütçeli olması..

Rasim Aşın, tiyatronun birleştirici gücünü tiyatronun doğduğu topraklarda gösterip, olağanüstü hizmetler yapmaya devam ediyor.

Alkışlamak için gidip görmek gerekir…