İstanbul Ümraniye’de önceki gece karakoldan kaçan hırsızlık şüphelisi Yunus Emre Geçti, bir polisin silahını alarak polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti.

"ORANTILI GÜÇ" KİME GÖRE NEYE GÖRE?

Birçok sabıka kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti gün gece tutuklandı. Ancak şahsın 32 suç dosyasına rağmen nasıl dışarıda olduğu gündemden düşmedi. Diğer yandan polislerin şüpheliye karşı orantılı güç kullanım şartları ise yeniden tartışılmaya başlandı.

Narin soruşturmasında "kayıp 8 gün" detayı! Narin soruşturmasında "kayıp 8 gün" detayı!

"AYAĞINDAN VURULAN KİŞİNİN ETKİSİZ HALE GELMESİ ÇOK GÜÇ"

Eski FBI çalışanı Erdal Kaya, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu korkunç geceyi değerlendiren Kaya, "Bir atıcı olarak söylüyorum ayaktan vurmak kolay bir şey değil. Vursan bile ayağından vurulan birinin etkisiz hale gelmesi çok düşük bir ihtimal. Birkaç kişi vuruldu ve yere düştü diye herkes için bu geçerli değil. Göğsünden ve kalbinden vurulduğu halde etkisiz hale gelmeyen ve kendisi ölmeden önce birçok kişiyi öldüren örnekler var." dedi.

EĞİTİM GÖVDEYE ATIŞ, İZİN VERİLEN AYAĞA ATIŞ...

Türkiye'de polislerin atış eğitimlerini vücuda yaptığını ancak gerçek hayatta ancak ayağa ateş etmesine izin olduğunu söyleyen Kaya, "Yumruk atan adamın orantısı belki elektro şoktur belki biber gazıdır… Ama bir adam bıçakla geliyorsa onun orantısı bacağına sıkmak mıdır. Besbelli beni öldürmeye geliyor. Adama ben neden etkisiz hale gelmesi çok düşük bir yerine ateş edeyim. Sen bana balyozla vuruyorsun ben sana tokat atıyorum. Ben bu kavgayı nasıl kazanacağım?" ifadelerini kullandı.

"GERÇEKTEN KALP KIRICI BİR DURUM"

Videonun ardından bir de paylaşım yapan Kaya, şunları söyledi: "Şehit olan polis kardeşimize rahmet diliyorum. Videomda belirttiğim gibi, bu olay tamamıyla farklı çözülebilirdi. Yetkisizlik, eğitimsizlik ve tedirginlik için polisler ölmemeli! O şahıs polisin silahına elini attığı anda, öteki polis(ler) tarafından boğuşma içinde vurulmalıydı. Arkadaşlar, bir kişi polisin silahını neden almaya çalışsın ki boğuşarak? Seri numarasını mı merak ediyor? Neden polisimiz böyle durumlarda bile ateş açamıyor şahsa? Gerçekten kalp kırıcı bir durum."

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ