Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü sorusu, günümüzde özellikle aşırı kiloyla mücadele eden kişilerin merak ettiği sorulardan birisidir. PHD2 geni üzerinde yapılan çalışmalar, diyet yapmadan da kilo vermenin mümkün olduğunu gösteriyor. Peki, PHD2 geni nedir? Tüm gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz!
Nottingham Trent Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi’ndeki bilim insanlarınca yürütülen çalışmada, PHD2 geninin metabolizma üzerindeki etkileri incelendi. Elde edilen sonuçlar PHD2 geninin çıkarılmasıyla diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğunu gösteriyor. PHD2 geni nasıl çıkarılır sorusu gündem olurken, gelişmeleri sizlere aktarıyoruz. İşte ayrıntılar…
Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün Mü? PHD2 Geni Hakkında
Günümüzde aşırı kilo problemi, toplum içerisinde sağlık sorunları açısından en yaygın hastalık olarak görülüyor. Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü sorusu hemen herkesin yanıtını merak ettiği sorular arasında yer alırken, Nottingham Trent Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının PHD2 geni üzerindeki yaptığı çalışmalar, bu sağlık problemiyle mücadele edenler için umut oldu.
PHD2 geni nedir sorusu gündem olurken, yapılan çalışmaların detayları ise merak ediliyor. Nottingham Trent Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi’nde bilim insanlarınca PHD2 geninin metabolizma üzerindeki etkilerine dair inceleme yapıldı.
Obeziteyle birlikte sıklıkla ortaya çıkan metabolik rahatsızlıklara, özellikle de Tip 2 diyabetten korunma yollarına katkı sağlaması amacıyla yapılan çalışma sonucunda, PHD2 geninin çıkarılmasıyla diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğuna dair bulgular elde edildi.
Araştırmada deney farelerinin yağ dokusundan PHD2 geninin çıkarılmasıyla farelerin normalde olduğundan daha çok kalori yaktığı ve bununla birlikte kilo almadığı gözlemlendi. Deney fareleri, diğer farelere nazaran daha fazla yemek yemelerine karşın kalori yakma hızının %60 arttığı tespit edildi.
Bu gelişme sonrasında PHD2 geni nasıl alınır sorusu merak konusu olurken, çalışmanın detaylarında aşırı kiloyla ilişkili olan zayıf derecedeki metabolik sağlık belirtilerinin, PHD2 geninin çıkarıldığı farelerde görülmediği tespit edildi.
PHD2 protein miktarının karın bölgelerinde daha fazla yağ taşıyan kişilerde yüksek olduğu belirtilirken, ilgili genin metabolik hastalık riskinin artmasıyla ilişkili olduğu tespit edildi.
Normal koşullarda kahverengi yağ dokularının sıcak ortamda inaktif olması söz konusudur. Bu etkilerin soğuk ortamda değil de sıcak bir ortamda yapılan deneyler sonucu elde edilmesi ise çalışmanın detayları açısından önemli olarak görülüyor.
PHD2 geninin baskılanmasıyla beraber farelerin vücut sıcaklıklarını yükseltmek zorunda kalmaması ve bununla birlikte daha fazla kalori yakması, detaylar arasında yer aldı.
Yaşanan bu bilimsel gelişme sonrasında diyet yapmadan kilo vermeyi mümkün kılan PHD2 geni nedir soruları ise internette ve sosyal medyada sıkça araştırılan konular arasına girdi. İşte ayrıntılar…
PHD2 Geni Nedir?
Diyet yapmadan kilo vermek istiyorum diyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjdeli haber Nottingham Trent Üniversitesi ve Edinburgh Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının PHD2 geninin metabolizma üzerindeki etkilerini inceleyen çalışmasıyla geldi.
PHD2 geninin baskılanmasıyla Tip 2 diyabet hastalıklarının giderilmesinin yanı sıra diyet yapmadan da kilo verebilmeye işaret eden pek çok bulgu tespit edildi. Bu gelişmeler sonrasında PHD2 geni nedir sorusuyla araştırma yapılıyor. İşte ayrıntılar…
PHD2 geni, bilimsel ismiyle EGLN1 olarak bilinen, vücutta ise prolyl hidroksilaz domain 2 (PHD2) olarak bilinen enzimin üretilmesini sağlayan gendir. Bu enzim, hücrelerin oksijen miktarını ve seviyesini algılamasını ve vücudun buna uyum sağlamasını mümkün hale getiren bir enzimdir.
PHD2 geni, hücrelerin bölünmesi, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve yeni kan damarlarının oluşumu gibi pek çok biyolojik süreçte aktif rol oynar.
PHD2 enziminin en önemli fonksiyonu ise yeterli oksijen seviyelerinde hipoksiye duyarlı faktör 2-Alfayı parçalayarak gereksiz birikimi önlemesidir. Fakat düşük oksijen seviyelerinde bu enzimin daha az aktif hale gelmesi söz konusudur.
PHD2 geni nedir sorusunu bu şekilde yanıtlarken, diyet yapmadan kilo vermeyi mümkün kılan gelişmeler ise metabolizma üzerindeki etkilerinin incelenmesiyle tespit edildi. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmada fareler üzerinde çeşitli deneyler yapıldı ve PHD2 geni çıkarılan farelerin diğer farelere göre kilo almadığı, daha fazla kalori yaktığı ortaya çıktı.
1- Metabolizma Üzerindeki Etkileri
PHD2 geni nedir sorusuna yanıt olarak bir de metabolizma üzerindeki etkilerinden söz etmek gerekir. Vücutta kahverengi yağ dokusunda fazla miktarda bulunan PHD2 geni, soğuk ortamlarda aktif hale gelerek vücut ısısının korunmasında aktif rol oynar.
Kahverengi yağ dokusu, kan şekeri ve yağ moleküllerini kalori yakarak parçalar. PHD2 geninin çıkarılmasıyla birlikte kahverengi yağ dokusu daha fazla molekül parçalayarak kalori yakımını destekler.
PHD2 geni nasıl çıkarılır sorusu halen merak edilirken, gelişmelere dair gelecek günlerde farklı çalışmalarla birlikte diyet yapmadan kilo vermenin tamamen mümkün olacağı belirtilebilir. Sürekli diyet yaparak kilo kontrolü sağlayan kişilerin merak ettiği bu gelişme, kilo vermenin sürdürülebilir bir hal alması açısından büyük bir önemdedir.
PHD2 Geni Nasıl Çıkarılır?
Edinburgh Üniversitesi ve Nottingham Trent Üniversitesi’nde bilim insanlarının fareler üzerinde PHD2 geninin metabolizma üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan çalışmayla, ilgili genin çıkarıldığı farelerin diğer farelere göre daha fazla yemek yemesine karşın kilo almadığı, aynı durumdaki farelerin ise daha fazla kalori yaktığı tespit edildi.
PHD2 geni çıkarılan fareler üzerinde yapılan bu çalışma, gelecekte kilo kontrolü ve diyet yapmadan kilo vermeyi mümkün kılan diğer süreçleri gündeme getirebilir. PHD2 geni nasıl alınır sorusunun yanıtı henüz detaylı bir şekilde bilinmiyor. Ancak yapılacak yeni çalışmalarla birlikte bu sürecin detaylarının da uygulamaya konması bekleniyor.