Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi Netflix'in dikkat çeken yapımlarından biri olarak izleyicilerin beğenisine sunulmuştur. Dizi Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarından Cumhuriyet'in ilk dönemlerine kadar olan İstanbul'un modernleşme sürecini ele almaktadır. Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlama mı sorusunu sizin için araştırdık!

İşte detaylar…

Pera Palasta Gece Yarisi Uyarlama Mi 5

Pera Palas'ta Gece Yarısı Uyarlama Mı?

pera palasta gece yarısı uyarlama mı sorusu dizi hakkında merak edilenlerdendir. Dizi Charles King'in tarihsel belgelere dayanan Midnight at the Pera Palace adlı eserinden esinlenmiştir. Kitap İstanbul'un modernleşme sürecine ışık tutarken Pera Palas otelinin bu süreçteki önemi de değinilmiştir. Kitapta İstanbul’un tarihî dokusu, uluslararası siyasetin merkezi olma durumu ve Pera Palas otelinin bu dönemdeki önemi anlatılmaktadır.

Pera Palasta Gece Yarisi Uyarlama Mi6

Midnight at the Pera Palace Kitap Konusu Nedir?

Charles King’in kaleme aldığı Midnight at the Pera Palace İstanbul’un karmaşık ve zengin tarihine dair bir pencere açmaktadır. Kitapta 20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ve yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu sırasında İstanbul’un geçirdiği değişimler işlenmektedir. Yazar, bu süreçte Pera Palas otelinin tarihsel ve kültürel öneminine de yer verilmiştir.

Midnight At The Pera Palace Yazarı Kim?

Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlama mı sorusu kadar kitabın yazarı da merak edilmektedir. Midnight At The Pera Palace kitabının yazarı Charles King’dir.

Pera Palasta Gece Yarisi Nerede Cekildi 15

Pera Palas'ta Gece Yarısı Olayı Gerçek Mi?

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi, tarihsel gerçeklikleri fantastik ögelerle harmanmıştır. Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlama mı sorgusu kadar olayların gerçek olup olmadığı da merak edilmektedir.

Dizi 1919 yılına yapılan gizemli bir yolculuğu ve bu süreçte yaşanan olayları ele alıyor. Ancak dizide anlatılan olayların büyük bir kısmı kurgusal unsurlar barındırmaktadır ve gerçeğe tam olarak dayanmamaktadır.

Pera Palas'ta Gece Yarısı Kitabı Konusu Nedir?

Charles King’in Midnight at the Pera Palace kitabı İstanbul'un tarihini ve Pera Palas otelinin bu tarihteki yerini irdeleyen bir eserdir. Kitap tarih meraklıları için zengin içerikler sunmaktadır. Pera Palas Oteli’nin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki etkilerini ortaya koyulmaktadır.

Pera Palasta Gece Yarisi Uyarlama Mi

Pera Palas'ta Gece Yarısı Dizi Konusu Nedir?

Dizi genç bir gazeteci olan Esra'nın Pera Palas Oteli'nde yaptığı bir araştırma sırasında 1919 yılına gizemli bir şekilde yolculuk etmesiyle başlıyor. Esra burada Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamını tehdit eden bir komployu keşfeder ve bu komployu engellemeye çalışır.

Pera Palas'ta Gece Yarısı 2. Sezon Ne Zaman?

Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlama mı sorusunu yanıtladıktan sonra dizinin sezonları hakkında da bilgi verelim. Dizinin ilk sezonunun başarısı sonrasında hayranlar ikinci sezonun ne zaman geleceğini merakla beklemektedir. Dizinin ikinci sezonu 12 Eylül’de seyircisiyle buluşacaktır.

Pera Palasta Gece Yarisi Uyarlama Mi 4

Pera Palas'ta Gece Yarısı Oyuncuları Kimler?

Dizinin başrolünde bulunan Hazal Kaya Esra karakterini canlandırmaktadır. Ayrıca Selahattin Paşalı, Tansu Biçer, Engin Hepileri, James Chalmers gibi isimler de dizinin kadrosunda yer almaktadır. Oyuncu kadrosu dizinin etkileyici atmosferine büyük katkı sağlamaktadır.

Pera Palas’ta Gece Yarısı oyuncuları şu şekildedir:

  • Hazal Kaya
  • Selahattin Paşalı
  • Engin Hepileri
  • Tansu Biçer
  • Hakan Dinçkol
  • Ergun Metin
  • Clare Louise Frost
  • Jordan J Gallagher
  • Yasemin Szawlowski
  • James Chalmers
  • Ahmet Varlı
  • Nergis Öztürk
  • Murat Kılıç

Pera Palas Hotel Tarihi

Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlama mı sorusu Pera Palas Oteli de merak konusu haline getirmiştir. Pera Palace Hotel'in kökenleri 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanmaktadır. 1888 yılında Orient Express'in Paris-İstanbul seferlerine başlamasıyla İstanbul’da yolcuların alışkın oldukları lüks standartları sağlayacak bir otel bulunmamaktaydı. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 1892 yılında yapımına başlanan Pera Palace Hotel 1895'te düzenlenen görkemli bir balo ile kapılarını açmıştır.

Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme Yoğun bakıma alınmıştı... Reha Muhtar’ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme

Otel Haliç'in etkileyici manzarasına sahip sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu olan ve küçük Avrupa olarak anılan Pera'nın Tepebaşı semtinde konumlanmıştı. O dönemde Orient Express'in sahibi olan La Compagnie Internationale des Wagons-Lits et des Grands Express Européens 1896'da kendi işletme şirketini kurarak Levanten mimar Alexandre Vallaury'nin tasarladığı Pera Palace Hotel’in yarı mülkiyetini elde etmiştir. Otel Birinci Dünya Savaşı'na kadar oldukça parlak bir dönem geçirdi.

Açıldığı dönemde İstanbul’un en ihtişamlı yapılarından biri olan Pera Palace Hotel Osmanlı sarayları dışında şehre elektriği getiren ilk elektrikli asansöre ve ilk sıcak suya sahip otel olarak tarihe geçmiştir. Avrupa standartlarında Türkiye’nin ilk oteli olan Pera Palace Hotel kuruluşundan bu yana birçok tarihi olaya tanıklık ederek İstanbul’un kültürel simgelerinden biri olmuştur.

Pera Palace Hotel 1917 yılından itibaren Mustafa Kemal Atatürk'ü de birçok kez ağırlamıştır. Atatürk’ün cephelerden döndüğünde sıklıkla konakladığı ülke için kritik kararlar aldığı ve önemli misafirlerini ağırladığı 101 numaralı oda doğumunun 100. yılı olan 1981'de müze oda olarak düzenlenmiştir.

Atatürk’ün en sevdiği renk olan şafak pembesiyle yenilenen 101 numaralı müze oda otelin yenilenerek açıldığı günden itibaren müzayedelerden edinilen yerli ve yabancı nadir Atatürk kitapları, dönemin dergileri, imzalı fotoğraf, kartpostallar ve madalyalarla yenilenmiştir.  

Kaynak: Özlem Sucu