Başkan Özalper, "Belediyelerimizin saha ekipleri bölgede tam kadro görev yapıyor. Parti örgütümüz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın mali kayıplarına ilişkin incelemenin tamamlanması sonrasında da eksiklerin giderilmesi amacıyla sahada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Manisa'nın Gördes ilçesinde 4 gündür devam eden ve Salihli ilçesine sıçrayan yangında vatandaşların evleri zarar gördü.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, belediyelerin ve parti örgütünün sahada çalışmalara katıldığını belirtti.

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BÖLGEDE"

Başkan Özalper, "Manisa'nın yakın zaman tarihindeki en korkunç yangınlardan birini yaşıyoruz. Ormanıyla, yeşillliğiyle bilinen Gördes'imiz 4 gündür yanıyor. Çok büyük bir kaybımız var. Yangının Salihli'ye sıçraması sebebiyle Kale Mahallemizde bazı evlerin zarar gördüğü bilgisini aldık. Gördes'te Karayakuplar Mahallemiz yok oldu. Yangın nedeniyle bin 440 vatandaşımız tahliye edildi. Vatandaşlarımızın tahliye sürecinde ve bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi noktasında hem Büyükşehir, Salihli ve Gördes belediyelerimiz, hem de parti örgütümüz sahada gönüllü olarak görev almaktadır. Mobil ikram araçları bölgede vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın tıbbi ve gıda anlamında tüm ihtiyaçları sağlanmaya devam etmektedir. Yaralı hayvanlarımız için Veteriner Hekimlerimiz bölgede acil sağlık desteği vermektedir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, yangındaki gelişmeleri takip etmek üzere Salihli Belediye Başkanımız Mazlum Nurlu ve Gördes Belediye Başkanımız İbrahim Büke ile birlikte bölgede incelemelerde bulunmuştur" dedi.

"HEM BELEDİYELER HEM BAĞIŞÇILAR DESTEK OLACAK"

Gördes’in tarihi bu kültür evinde yaşıyor Gördes’in tarihi bu kültür evinde yaşıyor

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "Vatandaşlarımızın mali kaybı çok fazla. Yangından zarar gören köylerde yapılan incelemelerin ardından Valilik ile diğer kurumlar arasında irtibat sağlanarak belediyelerimiz halkımızın kaybının giderilmesi için destek olacak. Bizler de parti örgütümüzle birlikte bulacağımız bağışçılarla bölgeye destek olacağız. Güzeller güzeli Gördes'imizi, Salihli’mizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bölgede canla başla görev yapan tüm kahramanlara kolaylıklar diliyorum. Yaralarımızı birlikte saracağız"

Muhabir: Onay Ozan