Bu kez başka bir mağduriyet ise Salihli’nin Poyrazdamları Mahallesi’nde yaşandı.

Mahallede üreticilik yapan Ali Özdinç, domates ektiğine resmen bin pişman oldu. İlk hasatta 2 tır dolusu domatesini fabrikalara gönderdi. 3 fabrika gezdi, rengi uygun değil gerekçesiyle ürünü alan olmadı. Bunun üzerine domates tarlaya döküldü ve sürüldü.

FABRİKADA İŞÇİ OLACAĞIM

Domates (2)-1

Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı! Kirayı yapay zeka belirleyecek Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı! Kirayı yapay zeka belirleyecek

Üretici Ali Özdinç “2 tır dolusu domatesim fabrikalardan ret yedi. Henüz 30 yaşındayım. Bu şartlar altında çiftçilik yapmamız mümkün değil. Şu rezilliğimize bir bakın. 4 ay emek verdim sonuç bu. Böyle giderse çiftçiliği bırakıp bir fabrikaya girip işçi olacağım”

BU ŞARTLAR ALTINDA ÇİFTİ NASIL EKECEK?

Domates (2)-1

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, ise "böyle giderse üretim biter" dedi. Yalvaç “Üretimin her aşamasında darbe yiyen çiftçimiz bu kez farklı bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Poyrazdamları Mahallemizin genç çiftçilerinden Ali Özdinç kardeşimizin emek emek yetiştirdiği domatesler toplandı,2 tır dolusu domates fabrikaya yola çıktı ancak fabrika kabul etmeyince tarlaya geri döndü ve sürüldü. Ali Özdinç kardeşimizin isyanı tüm çiftçilerimizin yaşadığı ve yaşayacağı mağduriyetlerin sesi oldu. Genç çiftçilerimiz ata mesleklerini devam ettirmeye bu kadar gönüllüyken neden bu düzensiz tarım politikaları yüzünden tarımdan el çektiriliyor. Artık çiftçinin sesini duyun” dedi.

Muhabir: ONAY OZAN