Squid Game Netflix tarihinin en çok izlenen dizilerinden biri! Squid Game izlendiği dönem farklı konusu izleyicilerin dikkatini üstüne çekmişti. Netflix Squid Game konusu ile akıllara gerçek mi, gerçek olsa nasıl olurdu gibi soruları getirmiyor değil. Gelin dizinin konseptine daha yakından bakalım… 

squid-game-the-challenge-yayinlandi

Netflix Squid Game Yarışması İlk Önce Dizi Olarak Karşımıza Çıktı!

Öncelikle Squid Game nasıl bir dizi bunu hatırlayalım. Kore yapımı olan Squid Game dizisinde bir grup insanın bir alanda toplanarak para ödülünü kazanmak adına hayatta kalmaya çalışmasını izledik. O dönem Squid Game gerçek mi sorusunu düşündürse de gerçekte böyle bir şey olmayacağını biliyorduk. 

Peki, Netflix Squid Game yarışması gerçek olsaydı katılan olur muydu? Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran dizinin gerçek olması halinde binlerce kişinin katılacağını belirtmesi belli ki yapımcıları harekete geçirmiş. Netflix Squid Game yarışması gerçek oldu! İşte, tüm merak edilenler…

Squid Game The Challenge Yarışması Nedir?

squid-game-the-challenge

Netflix Squid Game yarışmasının öncelikle bir reality show tadında çekileceğinin haberi yayıldı. Ardından da bu dizi gerçek olsaydı nasıl olurdu diyen izleyiciler, yarışmayı heyecanla beklemeye başladı.

İzleyici olmak değil de yarışmacı olmak isteyenler ise Netflix Squid Game yarışması başvuru şartlarını merak etti.

Netflix Squid Game yarışması 22 Kasım 2023 tarihinde seyirciyle buluştu. Yarışmanın nasıl olacağı büyük bir merak konuydu.

Squid Game The Challenge yarışmasında dizide kullanılan dekorun aynısının kullanıldığı dikkat çekti. Aynı zamanda dizide oynanan tüm oyunlar da Squid Game yarışması içerisinde mevcut.  

Squid Game yarışmasının ilk 5 bölümü yayınlandı. Yarışma da tıpkı dizideki gibi ilk olarak “Kırmızı ışık, yeşil ışık” oyunuyla başlıyor. Dizideki vurulma sahneleri ise yarışmada sahte kan ile gösteriliyor. 

Yarışmacılar tıpkı dizideki gibi oyunu başaramadıkları takdirde oyundan eleniyor.  Bunun dışında yine dizideki gibi yarışmacıların kaldıkları ortak bir alan vardır. Yarışma sonuna kadar gerçek yarışmacılar burada kalıyorlar. 

Son olarak, Squid Game para ödülü de çok merak ediliyor. Dört yüz elli altı oyuncunun katıldığı bu yarışma programında, tarihindeki en büyük ve tek para ödülü olan 4,56 milyon doları kazanmak için mücadele edecekler.

1 milyondan aşağısı yok! Oyuncuların bölüm başı ücretleri dudak uçuklatıyor 1 milyondan aşağısı yok! Oyuncuların bölüm başı ücretleri dudak uçuklatıyor

Yarışmanın fragmanını izlemek isterseniz, aşağıya bıraktık:

Sıkça Sorulan Sorular

Netflix Squid Game yarışması hakkında diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Squid Game Nereden İzlenir?

Squid Game Netflix orjinal dizisidir. Dolayısıyla, Squid Game'i izlemenin tek yolu Netflix'e abone olmaktır. Netflix aboneliği aldıktan sonra Squid Game'i Netflix'in web sitesinde veya uygulamasında izleyebilirsiniz. Dizi, Türkçe altyazılı ve dublajlı olarak sunulmaktadır.

Squid Game Nerede Çekildi?

Squid Game dizisinin ilk sezonu, çekimleri Güney Kore'nin Daejeon ve Ongjin şehirlerinde gerçekleştirildi.

İkinci sezon için, "Squid Game" dizisinin çekimlerinin Güney Kore dışında başka ülkelerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Squid Game haberi duyulduktan sonra "Squid Game: The Challenge" adlı yarışma programının çekimleri de merak edildi. Netflix Squid Game yarışması İngiltere'nin Bedford ve Londra şehirlerinde çekildi.

Squid Game Ne Kadar İzlendi?

Squid Game, Netflix'in en popüler dizisidir. Dizi, 17 Eylül 2021 tarihinde yayınlanmasının ardından sadece ilk 28 gün içinde 111 milyon kullanıcı tarafından izlenerek büyük bir başarı elde etti. Bu, Netflix'in bir dizisinin ilk 28 gün içinde ulaştığı en yüksek izlenme sayısıdır.

Dünya genelinde Squid Game 94 ülkede en çok izlenen program haline geldi ve toplamda 142 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Ayrıca Güney Kore'de de büyük bir başarı elde ederek ülkedeki en popüler dizi konumunu kazandı.
 

Kaynak: Özlem Sucu