Kiralık ev ilanları sayfalarında yer alan güncel rakamlara göre Salihli’nin bazı mahallelerinde kira fiyatları 20 bin lirayı gördü.

İlçenin özellikle Yörük, Namık Kemal, Aksoy, Sağlık ile Cumhuriyet Mahallelerinde kira fiyatları dudak uçuklatıyor. Bazı lüks dairelerin fiyatı ise Salihli’de 20 bin lirayı görmüş durumda.

Türkiye genelinde ev kiralarındaki fahiş artışlara karşı hükümet de ilk adımı attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan otomotiv piyasası ve konut ile kira fiyatlarındaki fahiş artışın seyrine ilişkin çarpıcı bir mesaj verdi. Fırsatçılık peşinde koşanlara dikkat çeken Erdoğan, "Kesinlikle nefes aldırmayacağız" diyerek denetimlerde sıkıntı tespit edilmesi durumunda gereğinin yapılacağının altını çizdi.

Fed Faiz İndirimine Gitti! Altın, Dolar ve Bitcoin'de Şok Gelişmeler: Gram Altın İçin Yeni Rekor Tahminleri!" Fed Faiz İndirimine Gitti! Altın, Dolar ve Bitcoin'de Şok Gelişmeler: Gram Altın İçin Yeni Rekor Tahminleri!"

"KESİNLİKLE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ"

Ekonomik hiçbir gerekçeyle açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar ve diğer engellemeler sayesinde otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Daha 1 ay öncesine kadar güya araç kıtlığından dolayı fiyatlar sürekli artarken bugün artık indirimleri hatta kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun kira ve konut fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşanlara kesinlikle nefes aldırmayacağız.”

Kaynak: Ayşenur Yılmaz