Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin cinayetinde yaşanan gelişmeler tüm Türkiye tarafından haftalardır merakla takip edilmeye devam ediyor. Herkesin yanıt aradığı soru ise "Narin'i kim, neden öldürdü?" sorusu. Cinayetin nasıl ve niçin geliştiğine dair pek çok senaryo ortaya atılırken yeni ifadeler de soruşturmanın seyrine etki ediyor.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE YENİ DETAYLAR

Emekli polis ve cinayet dedektifi Savaş Kurtbaba, Neler Oluyor Hayatta programında Narin cinayetine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

"DELİL NEREDE? NEVZAT'IN İFADESİYLE BU İŞ OLMAZ"

2 çocuk babası adam apartmanda ölü bulundu 2 çocuk babası adam apartmanda ölü bulundu

Hakan Ural'ın "Cinayeti Enes işlediyse bu kadar ağır bir seneyle yargılanacakken bunu bildiği halde amca neden Enes’i korumak isteyebilir?" şeklinde sorusuna yanıt veren Kurtbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Delil nerede? Neye göre 30 yıl vereceksin? Adam onu bekliyor. Çok uyanık, çok üst akıl dediğimiz bir adamla karşı karşıyasınız. Alınan konuşmalar, ifadeler, her şey bir tablo oluşturuyor karşımızda. Diyor ki adam; delili görmeden kimse konuşmayacak. Şimdi delillendiremezsen, sen devlet olarak onun önüne delil koyamazsan yani Nevzat’ın ifadesiyle bu iş olmaz. Size söyleyeyim. Yani onu bekliyorsa insanlar…

"BU ADAMIN ÖNÜNE BİR ŞEY KOYACAKSIN"

Bu adamın önüne bir şey koyacaksın, önüne bir şey koymazsan bu adam konuşmayacak. Kimseyi de konuşturmayacak. Ortaya çok net bir delil koyulması gerekiyor."

HAKAN URAL: "SALİM GÜRAN'DAN İTİRAFI ALIRDIM"

Öte yandan Hakan Ural da "Ben oyuncuyum, burada tevazu yapmayayım kamera karşısında çok rahatım çünkü 40 yıldır bu işin içindeyim. Eğer 40 yıldır sorgulama yapsaydım bu Salim Güran'dan itirafı alırdım." şeklinde konuştu.

"CİNAYETE IŞIK TUTACAK İKİ DELİL YOK EDİLMİŞ"

Diğer yandan Savaş Kurtbaba, Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki bir detaya değindi. Abdulkadir Selvi Hürriyet'teki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Narin cinayetine ışık tutacak olan iki delil yok edilmiş, bir de şimdi zaman çelişkisi ortaya çıktı. Narin’in tırnakları arasında doku izi tespit edilemedi. Nedeni? Ceset 19 gün su altında olduğu için çürümüş, böylece bazı dilller yok olmuş. Diğeri abisi Enes’in kolundaki dış izlerinin kime ait olduğu belirlenemedi. Çünkü İstanbul Adli Tıp Kurumu’na 9 gün sonra ulaşmış. Bir de zaman çelişkisi var. Onun ötesinde Narin cinayetinde ne ararsan var. İhanet var, aldatma var, cinayet var. Filmi yapılsa, Dallas’ın yerli dizisine döner."

"CESEDİN BULUNMASI ONUN HESABINI ŞAŞIRTTI"

Savaş Kurtbaba ise canlı yayında "Salim Güran neden konuşmuyor diyorsunuz ya bu adam bu cesedin bulunacağını düşünmedi. Cesedin bulunması onun hesabını şaşırttı. İki delilin yok edilmesidir onun nedeni." şeklinde konuştu.

Kaynak: mynet.com