Manisa'ya özgü öğütülmüş bademle servis edilen ve 'cilveli' olarak bilinen Türk kahvesi, kentin kültürünü yaşatıyor.
Cilveli kahvenin hikayesi: Osmanlı döneminde kız istemeye gidildiğinde kızların gönlü varsa bu kahveden yapıyorlarmış. Eğer cilveli kahve yapılırsa babalar kızlarına sormadan veriyorlarmış. Ama normal kahve verilirse kızın istemediği anlamına geliyormuş. Kahvenin cilvesi buradan geliyor.
Cilveli Kahve için Gerekli Malzemeler (2 Kişilik)
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
3 adet küp şeker (isteğe bağlı)
2 fincan soğuk su
2 tatlı kaşığı çifte kavrulmuş ve öğütülmüş badem
Cilveli Kahve Yapılışı
Bakır cezve içerisine taze çekilmiş Türk kahvesi, su ve şekeri ekleyip karıştırın. Ardından ocağa cezveyi koyup yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce köpüğünden kaşıkla alarak fincanlara dağıtın. Ardından cezveyi ocaktan alıp kahveyi yavaş yavaş fincanın kenarından dökerek fincanları doldurun.