Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı! Kirayı yapay zeka belirleyecek Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı! Kirayı yapay zeka belirleyecek

İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen komisyon toplantısı; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Akhisar Ziraat Odası Temsilcisi Sait Kaya, Manisa Ticaret Borsası Temsilcisi Özlem Çetin, Akhisar Ticaret Borsası Temsilcisi Hüsem Sarıcalı, Manisa Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Mine Ulutürk Gönen ile konu uzmanı yetkililerin katılımlarıyla gerçekleşti.

460626874 995372555968733 9132612323348979294 N

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelindeki zeytin ve zeytinyağı ürün rekoltesinin tespit edilmesi ve kamuoyuna duyurulması amacıyla "Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tahmin Komisyonu" kurulmuştur. Bu komisyon, zeytin alanlarımızda yetiştirilen ürünlerin alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için oluşturulmuştur. Rekolte tahmin çalışması; hem üreticilere hem de ihracatçılara üretim ve pazarlama hususlarında planlama yapabilme konforunu sağlama, zeytin ve zeytinyağı üretimine ilişkin verileri analiz etme ve üretimde sürdürülebilirliği sağlama noktalarında büyük önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüzce zeytin ve zeytinyağı rekolte tahmini için İlçelerimizde İlçe Komisyonları, İl geneli için de İl Tahmin Komisyonu kurulmuştur. Komisyonda ve saha çalışmalarında İl ve İlçe Müdürlükleri, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Üniversiteler, Ege İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 99 kişi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Sektörün tüm temsilcileri hem İlçe komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. Çalışmaların sonunda elde edilen veriler son toplantıda değerlendirilen nihai sonuçlarla birlikte Bakanlığımıza iletilecektir” dedi.

Muhabir: Fatma Uysal