Eğitimin açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, Baro olarak eğitime her zaman önem verdiklerini açıkladı. Manisa Barosu olarak gerçekleştirdikleri eğitimlerle Türkiye’de örnek barolar arasında yer aldıklarını ifade eden Rona, “Meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz.  Türkiye’de eğitimin önemini bilmekle birlikte avukatlık mesleği gibi sürekli yenilenen kendisini güncellemesi gereken alanda ve hukuk alanında yargı paketiyle birlikte mevzuatta değişikliklerin olduğu bir alanda bilginin önemi daha artıyor. Bu anlamda Manisa Barosu Başkanlığı olarak bu eğitimle birlikte 41. Eğitime doğru yol almaktayız. Bu eğitimlerden biri de İnfaz Hukuku’dur. İnfaz Hukuku alanında eğitim çalışması yapmayı amaçladık. Meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda ülkemizin en önemli İnfaz Hukuku alanında en saygın isimlerden biri olan ve infaz hukuku denildiğinde akla gelen ilk isim olan Osman Atalay’ı baromuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisine 1700 meslektaşımız adına teşekkür ediyorum. Manisa’da her zaman baro var” dedi.

Baro (2)-2

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi Osman Atalay, Manisa’daki hukukçulara, avukatlara böyle bir eğitim vermekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Hukukçu olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Atalay, “Hukuk bizim en üst çatımızdır. Hukuk çatısının altında üç önemli saç ayağı vardır. İddia, savunma ve karar hükümdür. İddia makamı Cumhuriyet Savcılığıdır, savunma makamının en önemli temsilcisi avukatlarımızdır, hüküm ve karar makamı ise hakimlerimizdir. İşte bu üç saç ayağının en üstünde ise hukuk yer alır. Hukuk fakültelerinin ilk ve en önemli dersi hukuk başlangıcıdır. Hukuk başlangıcında adalet sevgisi, hukuk sevgisi ve hukuk bilinci verilmeye çalışılır. İnfaz Hukuku çok önemlidir. Hukuk fakültelerinde soruşturma, soruşturma usulü çok güzel anlatılır. Kovuşturma usulü de çok güzel anlatılır ancak hüküm kesinleştikten sonra infaz aşaması yeterince anlatılmaz. O nedenle infaz son derece önemlidir. Bu konuda çok çaba sarf gösteriyorum. İnfaz o kadar önemli ki hükümlüyü bir gün bile fazla yatıramazsınız cezaevinde. Eğir hükümlüyü cezaevinde fazla yatırırsanız hükümlünün hakkı zedelenir, eğer az yatırırsanız mağdurun hakkı zedelenir, kamu vicdanı zedelenir. O yüzden infaz kanunu gereğince hükümlü ne kadar yatması gerekiyorsa cezaevinde o kadar yatırmanız gerekir. Yine ne kadar adli para cezası gerekiyorsa o kadar tahsis etmeniz gerekir ” dedi.

Baro (5)

18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef 18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef

Baro (1)

Muhabir: FATMA UYSAL