Salihli’de boşandığı eşi ile eşinin ağabeyi ve annesini bıçakla öldüren sanığa, yargılandığı davada mahkeme başkanı tepki gösterdi.

Sanığın, bıçakla öldürdüğü 3 kişi hakkındaki söylemlerine tepki gösteren mahkeme başkanı ‘Aile mahvolmuş, sen bunun farkında mısın?’ şeklinde sert tepki gösterdi.

Olay 26 Mayıs tarihinde Sağlık Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi.

6765Dc0D E6Cd 41Fb A042 53Ab6443E47E

Eski eşi Nagihan Can'ın annesi ile birlikte yaşadığı eve gelen Aytunç Çakıl, çocuğun velayeti konusunda Nagihan Can ile tartışmaya başladı.  

Tartışmanın büyümesi üzerine eski eşini bıçaklayan Aytunç Çakıl, araya girmeye çalışan kardeşi İbrahim (39) ile annesi Fatma Can'ı (62) da bıçakladı. Olay yerine gelen ekiplerce yapılan kontrolde anne Fatma'nın yaşamını yitirdiği belirlenirken, Nagihan Can ile kardeşi İbrahim Can da kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

6281A646 Ca01 4D88 B7C2 D4A86Aa9E860

Salihli Belediyesi’nin bütçesinde dev artış! En çok artış hangi müdürlüklerde oldu? Salihli Belediyesi’nin bütçesinde dev artış! En çok artış hangi müdürlüklerde oldu?

Sanığın ilk duruşması Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Aytunç Çakıl, öldürülen Nagihan’ın kız kardeşi, babası, ağabeyi ve öldürülen ağabeyinin eşi katıldı.

Görgü tanıklarının dinlendiği ilk duruşmada sanık Aytunç Çakıl, olay günü yaşananları anlattı.

Çakıl, tartışmanın ana sebebinin çocuğun velayeti olduğunu söyledi. Sanık Çakıl, eski eşinin kendi aldığı eşyaların olduğu evde başka birisiyle söz kesmesini kabullenemediğini söyledi.

Sanık, ayrıca “Bir olay olacağını hissettim, bıçağı kendimi savunmak için aldım. Yine çocuk başında yaşanan tartışma sonucunda bu olay yaşandı” dedi.

Çakıl, konuşmasında öldürdüğü eski kayınvalidesi, eski eşi ile kayınbiraderi hakkında iddialarda bulunmaya devam etti.

Çakıl’ın iddiaları üzerine mahkeme başkanı ‘Sen şu an ne dediğinin farkında mısın? Bir aile yok olmuş bunun farkında mısın? Bir insan yanına neden bıçak alarak eve gider” şeklinde tepki gösterdi.

Nagihan ve İbrahim’in babası Fatma Can’ın eşi Seyfettin Can ise ‘Kızım Nagihan’ı sürekli tehdit ederek şiddet uyguluyordu. Daha önce de kızıma bıçakla saldırdı. Ben olayın olduğu gün Manisa’daydım. Ailemin katiline en ağır cezanın verilmesini talep ediyorum” dedi.

Taraflardan Nagehan’ın kız kardeşi Nigar olayın olduğu gün orada olmadığını dile getirerek şunları söyledi, sanık Çakıl’ın iddialarına tepki gösterdi ve sanığın en ağır cezayı almasını talep etti.

Sanık avukatı ise olay günü orada olan ve şu anda anaokulunda eğitim gören çocuklarının dinlenmesini, ayrıca halüsilasyonlar gördüğünü iddia ettiği müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığına dair rapor talep etti.

Mahkeme heyeti ise çocuğun dinlenmesini talebini çok küçük yaşta olması nedeniyle reddederken sanığın cezai ehliyetinin olmadığına dair hastaneye sevkine karar verdi.

Duruşma, talep edilen raporların gelmesi için 10 Ocak tarihine ertelendi.

Muhabir: ONAY OZAN