Bu yıl etkinliklerin ses getireceğini belirten Dr. öğretim üyesi Rasim Aşın,” Sardes Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenlikleri ve Tiyatro Eğitim kampı rekora koşuyor sende çadırını kapta gel ”dedi.

Şenli̇k (5)-1

Etkinliklerin yapıldığı alana gelen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Benay Oral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şenlik koordinatörü Dr. öğretim üyesi Rasim Aşın’dan etkinlikler ile ilgili bilgi aldı.

Bu arada Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve çevre ilçelerin belediye başkanlarının Tiyatro Şenlikleri ve Tiyatro Eğitim Kampı’nı ziyaret etme kararı aldıkları belirtildi.

Tiyatronun doğduğu yerde, tiyatro eğitimleri almak, tiyatro ile ilgili her şeyi yapmak üzere bir araya geldiklerini belirten şenlik koordinatörü Dr. öğretim üyesi Rasim Aşın, “Bizler inanıyoruz ki bundan sonra dünyanın her yerindeki tiyatrocularla Sart’ta Dionysos’un mekânlarında, tiyatronun doğduğu yerde buluşmaya hazırız ve hep birlikte tiyatroyu halkımızın tüm kesimine sevdirmeye çalışacağız. Bizler dünya tiyatrocularını Sart’ta ağırlamaktan, keyif ve sevinç duyuyoruz. Şenliklerimizi önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Şenli̇k (1)-1

K A P A K-117

“Atölye ’de farklı sanatçı ve akademisyen tiyatro eğitimleri verecek”

Kurtuluş etkinlikleri Kıraç konseri ile son buldu Kurtuluş etkinlikleri Kıraç konseri ile son buldu

Dionysos Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı’nın 10 gün süreceğini belirten Şenlik Koordinatörü. Dr. Öğretim üyesi Rasim Aşın,”10 gün boyunca 67 farklı sanatçı ve akademisyen oyunculuk, yazarlık, yönetmenlik, dramaturji, eleştirmenlik,  performans sanatları, sirk sanatları, Sokak tiyatrosu, Köyde Tiyatro, Meddah, Masalcı, Drama, sanat tasarımı, çocuk gelişimi, çocuk tiyatrosu, çocuk oyun yazarlığı, yaratıcı drama çalışması alanında tiyatro eğitimleri verecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımıza mesleki tecrübelerini aktaracaklar. Karşılıklı eğitim ve öğretim süreci içerisinde olacaklar. Ümit ediyoruz ki eğitim dünyasına Sardes, tiyatronun doğduğu yerden güzel bir adım atmış olacak. Gelecek yıllarda da bu eğitimlerimiz devam edecek. Akademisyen ve ustalarımızdan tiyatro eğitimleri almak isteyen 18 yaş üstü,  en az lise mezunu ve yaşadıkları şehrin Belediye, Halk Eğitim ve Sanat Merkezlerinde, Amatör Tiyatrolarda ön eğitim alan Tiyatro kursu öğrencileri, GSF - konservatuar tiyatro bölüm öğrenci ve mezunları, Amatör tiyatro sanatçılarını ve Tiyatro sanatçısı adayı herkesi, etkinliklere bekliyoruz. Sıfır bütçeli tiyatro eğitim kampı start aldı sende çadırını kapta gel dedi” dedi.  Sart Mahalle Muhtarı Adnan Özyılmaz ise yaptığı açıklamada, ”Sardes’in tanıtımında etkili olan Dionysos Tiyatro Şenliği ve Tiyatro Eğitim Kampı’nın bu yıl ses getireceğine inanıyorum. Bu etkinlikler gelecek yıllarda daha güzel olacak ”dedi.

K A P A K-118

Muhabir: Fatma Uysal