ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS branş sıralaması 2024 açıklandı. 14 Temmuz'da yapılan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavı ile 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Alan Bilgisi sınavları ve 4 Ağustos'ta düzenlenen 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına dair değerlendirme süreci tamamlandı. Adaylar ise branş sıralamalarını öğrenmek istiyor. Peki, KPSS branş sıralaması nedir ve nasıl öğrenilir? İşte 2024 KPSS branş bazında sıralama sorgulama ekranı!

Branş Sıralamaları Nasıl Sorgulanır-1

KPSS Branş Sıralaması 2024 Açıklandı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2024-KPSS Lisans) giren adayların sınav sonuçlarına göre branş bazındaki sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yüklendi.

Kpss Branş Sıralaması 2024 Açıklandı (3)

Branş Sıralamaları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine girerek branş bazındaki sıralamalarını öğrenebilirler.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI 2024 İÇİN TIKLAYIN

Kpss Branş Sıralaması 2024 Açıklandı (2)

KPSS Branş Sıralaması Nedir?

KPSS branş sıralaması, adayların kendi alanlarındaki diğer katılımcılar arasındaki başarı durumlarını öğrenmelerine olanak tanıyan, bilgilendirme amaçlı bir hizmettir. Bu sıralamalar resmi bir belge niteliği taşımaz; her türlü resmi işlemde ÖSYM'nin kayıtlarındaki bilgiler esas alınır.

Salihli’de 114 okul servisi denetlendi Salihli’de 114 okul servisi denetlendi

Kpss Branş Sıralaması Nedir

Branş sıralamaları, YÖKSİS sistemi üzerinden alınan eğitim bilgileri doğrultusunda hazırlanır. Aktif eğitim durumu olmayan adaylar için ise başvuruda belirtilen eğitim bilgileri dikkate alınır.

Kpss Branş Sıralaması Nedir-1

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılır.

Branş Sıralamaları Nasıl Sorgulanır

Öğretmenliğe atanacak adayların sıralamaları, mezun oldukları programlar, yıllar ve öncelikler dikkate alınarak TTK kararlarına göre belirlenir. Bu nedenle, öğretmen adaylarının branş sıralamalarını incelerken bu faktörleri göz önünde bulundurmaları gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi