Kış aylarının gelmesiyle pazar tezgahında yerini alan cennet hurması, mevsiminde tüketildiğinde vücut için çok faydalı. Halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması, parlak turuncu-renkli, tatlı ve yumuşak bir yapıya sahip. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen cennet hurması, böyle tüketildiğinde faydası iki katına kadar çıkıyor.
Cennet hurması çiğ ya da kurutulmuş olarak tüketilebiliyor. Cennet hurmasının olgunlaşma süreci, meyvenin yapısını ve tadını büyük ölçüde etkiler. Olgunlaşmamış cennet hurmaları genellikle sert ve burukken, tamamen olgunlaşmış meyveler tatlı ve yumuşaktır.
A vitamini zengini olan cennet hurması, C-B vitamini, protein bakımından da çok güçlü. Bu özelliğiyle doğal bir ilaç görevi görüyor.
Mevsiminde tüketilen cennet hurması özellikle vücuttaki iltihabı kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olabiliyor.
Mevsiminde tüketilen cennet hurması özellikle vücuttaki iltihabı kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olabiliyor.
Kanda ve vücutta biriken iltihap yorgunluğa, halsizliğe neden oluyor. Bu durumda genellikle antibiyotik kullanılıyor.
Cennet hurması da doğal antibiyotik görevi görüyor. Cennet hurması tüketerek vücudunuzdaki iltihabı tamamen temizleyebilirsiniz.
CENNET HURMASI VE YOĞURT
Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasında büyük rol oynayan hurma, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta kanserli hücre oluşumunu engeller, vücuttaki su dengesini ayarlar ve kalp-damar hastalıklarına iyi gelir.
Aynı zamanda cennet hurması; metabolizmayı hızlandırır ve kişilerin daha kısa zamanda daha sağlıklı bir şekilde kilo vermesine katkı sağlar.
Yoğurt ise önemli bir protein kaynağıdır. Cennet hurmasını gün içinde yoğurt ile birlikte tüketmeniz; tokluk hissi vermesi, metabolizmayı hızlandırması ve gün içinde almanız gereken besin değerlerini sağlaması açısından özellikle sıkı bir diyete girenlerin kurtarıcısı olacaktır.