Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde yürütülen; Açık Deniz Karakol Gemileri 'TCG AKHİSAR', 'TCG KOÇHİSAR' denize indirildi. Şimdi Pakistan MİLGEM Projesi'nin 1'inci gemisi PNS BABUR'un denize indirilmesi bekleniyor.

A3-1

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları üzerine MİLGEM projesiyle başlayan yerli savaş gemisi tasarlama, geliştirme ve üretim faaliyetleri bugün meyvesini verdi.

3 YILDA 6 SAVAŞ GEMİSİ GELİYOR

MİLGEM kapsamında 3 yılda 6 savaş gemisi geliyor. Bugün 3 tanesi denize indirildi. MİLGEM ya da tam adıyla Milli Gemi, 90'lı yıllarda Türk Donanması'nın tamamen yerli korvetler tasarlamak, geliştirmek ve inşa etmek için öz kaynaklarını kullanarak başlattığı bir projedir. Resmi olarak 2004 yılında İstanbul Tersane Komutanlığı, MİLGEM Proje Ofisi'ni kurduğunda hayata geçti.

AKHISAR

ADLARINI O İKİ İLDEN ALDILAR

Manisa’da 635 litre etil alkol ele geçirildi Manisa’da 635 litre etil alkol ele geçirildi

İlk sac kesimi 15 Ağustos 2021'de yapılan TCG AKHİSAR, adını Manisa'nın ilçesi Akhisar'dan ve ilk sac kesimini 25 Kasım 2022'de yapılan TCG KOÇHİSAR, adını Ankara'nın ilçesi Şereflikoçhisar'dan alıyor.

A2-1

Açık denizde görev yapabilecek deniz karakol gemileri, savaş kabiliyetleriyle de donatıldı. Gemilerin Türk donanmasına katacağı o yeteneklerin açıklanması merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA