SSK Bağkur emekli maaşı zammı Ocak 2024 yılında 6 aylık enflasyona ek olarak refah payının da eklenmesiyle belirlenecek. Böylece 7.500 TL olan 'En düşük emekli maaşı' artacak. Peki refah payı oranı ne olacak? Kulislerle şimdiden yüzde 7'lik ek artış konuşuluyor. İşte kesinleşen 4 aylık zam oranı

Kredi kartı kullanımı patladı! Kredi kartı kullanımı patladı!

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİ ZAMMI MESAJI

Milyonların geliri Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından refah payı hariç belli olacak. Emekliye zam düzenlemesi ekonomi yönetiminin öncelikli gündemi haline gelirken kritik açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.

EMEKLİ SANDIĞI, SSK, BAĞ-KUR İÇİN AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Emekli ve memur maaşları için belirleyici olacak Ekim ayı enflasyon geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulmuştu. Buna göre enflasyon oranı Ekim'de aylık bazda yüzde 3,43, yıllık bazda ise yüzde 61,36 olarak gerçekleşti. Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

Kesin zam oranı içinse sadece 2 veri kaldı. Kasım ve Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları refah payı hariç kesinleşecek.

Kaynak: İHA