Cengiz Ergün avukatı Ömer Baysal aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

Narin'in mezarı yapıldı Narin'in mezarı yapıldı

“05.09.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında “Büyükşehir, Cengiz Ergün’ ün hesaplarına yerel seçimlerde belediyeye ait reklam mecralarını izinsiz ve ücretsiz kullandığından ötürü haciz konuldu” yönünde haberler yayına sokulmuştur.  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yazılan 01.08.2024 tarihli bilgilendirme yazısı ile 31.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçiminde kullanılan reklam mecralarına ilişkin ödemenin yapılmadığı ve bu ödemelerin müvekkilce yapılması gerektiği yönündeki iddiaları içerir bilgilendirme yazısı müvekkil Cengiz Ergün’e tebliğ edilmiş ve akabinde müvekkil hakkında ödeme emri düzenlenmiştir.  Yasa gereğince ödeme emrine yasal süre içerisinde iptal davası tarafımızca açılmıştır. Henüz Mahkemece bir karar verilmeksizin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı müvekkilin hesaplarına bloke koymuştur.

B L O K E

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 60/5. Maddesi “Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, oy verme gününden önceki otuzuncu günden itibaren, kendilerini tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilan, pankart veya afiş gibi malzemeleri asmak veya yapıştırmak amacıyla, o seçim çevresi içinde, belediyelerce doğrudan kullanılan ve ilçe seçim kurullarınca belirlenen sabit ilan ve reklam yerlerinden süresi, sayısı ve ücreti eşit olmak şartıyla yararlanabilirler.” Hükmünü içermektedir. Manisa İli İlçelerinde yer alan seçim kurullarınca da gerekli toplantılar yapılarak hangi tarihlerde hangi yerlerde bulunan reklam mecralarının hangi siyasi partilerce kullanılacağı kararlaştırılmıştır.

Müvekkilce, bireysel olarak kullanılmış herhangi bir reklam mecrası bulunmamaktadır. İlgili reklam mecraları Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereğince siyasi partilerce kullanılmıştır.

Müvekkilin adayı bulunduğu parti olan Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yerel seçimlerde kullanılan reklam mecralarına ilişkin ödeme 08.03.2024 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi hesaplarına ödenmiştir. İlgili dekont açıklamamız ekinde mevcuttur.  Söz konusu reklam mecralarının yasa gereğince siyasi partiler arasında eşit olarak dağıtılarak kullanılmasına rağmen yerel seçimlerde aday olan müvekkilden talep edilen meblağ hukuka uygun değildir. İlgili davalar sonrasında verilecek kararlar neticesinde hangi iddiaların doğru olduğunun açıkça ortaya çıkacağı düşüncesindeyiz.   Bu yönüyle söz konusu işlemlerin altında yatan asıl neden geçmiş dönem Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürüten müvekkili itibarsızlaştırmaktır.”

Muhabir: Behzat Akcan