Katıldığı bir programda gündemle alakalı soruları yanıtlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremi sonrası, Yeşilyurt ilçesinden dışarı ne kadarlık göç oldu? Sorusuna cevap verdi.  

Genç kadın otel odasında ölü bulundu Genç kadın otel odasında ölü bulundu

“50 BİNE YAKIN GÖÇ VERDİK”

 Giden gölerin kısa süre içerisinde yeniden Malatya’ya gelebileceğini söyleyen Başkan Geçit, “Yeşilyurt’ta yaklaşık 50 bine yakın nüfusumuz göç etmiş durumda. Ama bunların önemli bir kısmı hala nüfus kütüklerini buradan aldırmamışlar. Seçim döneminde geliyorlar, oy kullanıyorlar vs… Yani burayla bağları devam ediyor. Biz buradan şunu anlıyoruz, Yani gidenlerin inşallah önemli bir kısmını bu şehri ayağa kaldırma süreçlerinde yavaş yavaş getireceğiz. Bununda emarelerini alıyorum. Orta hasarlı binaları olanların hemen hemen yüzde 98’i 2-3 ay içerisinde Malatya’ya dönecek. Çünkü orta hasarlı binalarla alakalı süreci biz çok hızlı yürüttük. Güçlendirmelerin epey kısmı bitti, epey kısmı da kış gelmeden bitecek.” İfadelerine yer verdi.

Malatya’da korkutan müştemilat yangını

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde müstakil evin müştemilatında çıkan yangın korkuttu.

Olay, saat 18.30 sıralarında Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Kocaoğlu Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, müstakil bir evin müştemilat kısmında henüz bilenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında müştemilattan alevler yükselirken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, yaklaşık 20 dakika süren müdahale sonucu çevreye sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaralananın olmadığı yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA