Çocukluk ve gençlik yılları İzmir’de geçen, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan (şimdiki İletişim Fakültesi) mezun olarak evlilik sebebiyle Salihli’ye yerleşen Nesrin Kılıç, 35 yılı aşkın bir süredir burada yaşıyor.

Fotoğraf (8)

Salihli Vizyon’dan Şirin Yörük’ün haberine göre çocuklarının da birer yuva kurduğu Salihli’den ayrılamayan ve bir yandan torunlarının bakımına yardım ederken, diğer yandan kendini farklı alanlarda geliştirmeye çalışan Kılıç, beş yıldır ilgilendiği fotoğrafçılık alanında kendine ödüllerle taçlanan yeni bir kulvar açtı. Türkiye’de fotoğrafın “Oscar”ı olarak kabul edilen Sami Güner kupasında ilk iki turu başarıyla tamamlayan Kılıç, son turun da heyecanını yaşıyor.

Fotoğraf (11)

Fotoğrafın sürekli öğrenmeyi gerektiren bir hobi olduğunu, yeni yerleri, yeni insanları ve kültürleri tanımanın insanın ufkunu açtığını belirten Kılıç, bu alanda kendini nasıl geliştirdiğini şöyle anlatıyor:

Fotoğraf (9)

“Fotoğraf çekmeyi, profesyonel bir makine edinmeden önce de çok seviyordum. Emekli olunca bu hobiye daha fazla zaman ayırabildim. Temel fotoğraf eğitimimi Salihli Fotoğraf Derneği’nde aldım. Halen Sille Sanat Sarayı üyesiyim. Özcan Yurdalan’ın “Belgesel”, Haluk Uygur’un “Görünmeyeni Gösteren Fotoğraf” atölyelerine katıldım. Fotoğraf çekmek, belgelemek, geleceğe iz bırakmak güzel.

Fotoğraf (2)

Yarışma odaklı olmadım, ancak güçlü ve zayıf yanlarımı anlamak ve kendimi geliştirmek için son aylarda fotoğraf yarışmalarına katılmaya başladım. Ayrıca yarışmalara katılan diğer fotoğrafçıların işlerini incelemek ilham verici ve eğitici. Bugüne kadar prestij yarışmalarına katıldım, kazandığım başarılar portfolyomu zenginleştirdi. Fotoğraf çekerek hissettiklerimizi, düşündüklerimizi, gördüklerimizi başkalarına aktarabiliriz.”

Fotoğraf (1)

Nesrin Kılıç’ın geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında kazandığı ödülleri sıralayacak olursak: BUFSAD Osman Önder Kupası’nda 1. Tur başarısı; 5. İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda Salon Başkanı Özel Ödülü; 2. Reha Bilir Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda “Salon Başkanı Özel Ödülü”; SİLLE Sanat Sarayı Üyeler Arası Fotoğraf Yarışması’nda “Altuğ Oymak Özel Ödülü” ve pek çok yarışmada da kabul ve sergileme ödülleri.

Fotoğraf (4)

Sami Güner Kupası’nda 2. Tur başarısını, Sardes Antik Kenti ile ilgili olan “Karun’un Kenti Sardes” sunumuyla elde eden Nesrin Kılıç, antik kentten çıkarılan tarihi kültürel mirasın yurtdışındaki müzelerde sergileniyor olmasına vurgu yaparak bu konuya dikkat çekti.

Fotoğraf (3)

Salihli’nin tanıtılmasında fotoğraf sanatının çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Kılıç, “Doğru fotoğrafların, doğru platformlarda yer alması ile tanıtım hedefine ulaşacaktır” görüşünü benimsiyor.

Fotoğraf (6)

Fotoğraf (5)

Büşra’nın sergisi öksüz kaldı Büşra’nın sergisi öksüz kaldı

Fotoğraf (7)

Muhabir: Fatma UYSAL