Ahmetli’de dükkan açık arttırma ile Kiraya verilecek Ahmetli’de dükkan açık arttırma ile Kiraya verilecek

Bazı mağazalarında nakit ödeme sistemini kaldırmasıyla gündeme gelen File Market’in hangi ülkeye ait olduğu merak edilmektedir. File Market kimin sorusu da en çok araştırılanlar arasındadır. Tüm detayları sizin için derledik. İşte ayrıntılar…

File Market Kimin?

File Market, geniş ürün yelpazesi ile müşterilerine hizmet vermektedir. File Market, Türkiye genelinde birçok şehirde şubeleri bulunan ve tüketicilere kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunan bir perakende zinciridir. File Market’in kimin olduğu merak edilenler arasındadır. File Market’in sahibi Mustafa Latif Topbaş olarak bilinmektedir.

File Market 1995 yılında İstanbul'da ilk mağazasını açmıştır. Zaman içinde geniş ürün yelpazesi ile birçok kişi tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Taze meyve ve sebzelerden, gıda ürünlerine; ev gereçlerinden, temizlik malzemelerine kadar geniş bir ürün çeşitliliği bulunmaktadır. Kendine ait 3 markası bulunan File Market, çoğunlukla kendi marklarına ait ürünlerin satışını yapmaktadır.

File Market Kim Kurdu?

File Market, BİM grubu tarafından kurulmuştur. BİM’in kurucuları arasında Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç gibi isimler bulunmaktadır. File Market 2015 yılında BİM’in üst segment versiyonu olarak kurulmuştur. 4000- 4500 ürün çeşidi ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

File Hangi Ülkenin Markası?

File Marketlerin hangi ülkeye ait olduğu da market hakkında en çok merak edilenlerdendir. File Market, Türkiye’ye aittir.

File Harras Kimin?

File Harras, File grubuna aittir. Kendi adına Harras markası adına Türkiye’deki gıda fabrikalarınca üretim yaptırmaktadır.

File Market Genel Müdürü Kim?

File  Market genel müdürü Haluk Dortluoğlu’dur. Dortluoğlu, 1972 yılında Akşehir’de doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Uluslararası bağımsız denetim firmalarından Arthur Andersen ve Ernst & Young’da yaklaşık sekiz yıl görev yapmıştır.

Dortluoğlu, 2003 yılında Türk Hava Yolları Muhasebe Direktörlüğü görevini yapmıştır. Kasım 2005’te BİM’de Finans Direktörü (CFO) olarak göreve başlamıştır. Aynı zamanda 2006-2009 döneminde ayrıca Operasyon Komitesi Üyeliği’ni de yürütmüştür.

2007 yılında Harvard Business School’un İleri Yöneticilik Programını (AMP) tamamlamıştır. Dortluoğlu’na 2009 yılında Frankfurter Allgemeine Zeitung Grubu bünyesinde Avrupa’da yayınlanan bir ekonomi dergisi olan Finance in Emerging Europe tarafından “Yılın CFO’su Ödülü” verilmiştir. Dortluoğlu, 2014 yılında Thomson Reuters Extel tarafından yapılan yatırımcı ilişkileri alanındaki araştırma sonuçlarına göre uluslararası kurumsal yatırımcılar tarafından “Türkiye’deki En İyi CFO” olarak gösterilmiştir.

2010 yılında BİM’in İcra Kurulu Üyeliği’ne atanmış olan Dortluoğlu halen bu görevine devam etmektedir ve ayrıca Sürdürülebilirlik Komitesi üyesidir.

Dortluoğlu, Türkiye’nin süpermarket sektöründeki yeni perakende modeli olarak ortaya çıkan File Market’in kuruluş öncesi aşamasından bugüne kadarki liderliğini yürütmüştür. Günümüzde File İcra Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

File Market Ürünleri Yerli Mi?

File Market kendi markasına ait ürünleri Türkiye’de üretmektedir. Yurt dışından ürün temini de yapmaktadır. File Market’in kendi markasına ait olan ürünler yerlidir.

File Market Kaç Şubesi Var?

File marketin, günümüzde 200’ün üzerinde mağazası bulunmaktadır. 29 ilde hizmet vermektedir.

BİM Kimin?

BİM'in birden çok sahibi bulunmaktadır. Kurucu ortakları arasında Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç bulunmaktadır. Şirketin CEO'su ise en büyük hissedar olan Mustafa Latif Topbaş'tır.

Yönetim Kurulu üyeleri şu şekildedir:

Mustafa Latif Topbaş Üye - Yönetim Kurulu Başkanı

Mahmut P. K. Merali Üye - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ömer Hulusi Topbaş Üye

Karl-Heinz Holland Üye

Ahmet Akça Bağımsız Üye

Paul Michael Foley Bağımsız Üye

Editör: Ecem Döner