Avrupa Birliği’nin 2022 yılının mart ayından önce üretilen Eyüp Sabri Tuncer ürünlerini toplatma kararı vermesi sosyal medyada gündem oldu.

Bunun üzerine birçok kişi Eyüp Sabri Tuncer sahibi kim sorusuna cevap aramaya başladı. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Eyup Sabri Tuncer Sahibi Kimdir2

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim?

Ünlü kozmetik şirketi Eyüp Sabri Tuncer haftanın en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Bunun nedeniyse Avrupa Birliği’nin Eyüp Sabri Tuncer ürünlerini toplatma kararı vermesi. Yapılan açıklamada 2022 yılının mart ayından önce üretilen Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinin toplatılacağı açıklandı.

Bu yaşananların ardından birçok kişi Eyüp Sabri Tuncer sahibi kim diye merak etmeye başladı. Türkiye’nin en eski şirketlerinden birisi olan Eyüp Sabri Tuncer 1923 yılında Eyüp Sabri Tuncer tarafından Ankara’da kuruldu.

Daha sonra şirketi oğlu Sabahattin Tuncer yönetmeye başladı. Günümüzde şirketin yönetim kurulu başkanlığını Sabahattin Tuncer’in oğlu Engin Tuncer yapıyor.

Eyup Sabri Tuncer Sahibi Kimdir 5

Engin Tuncer Kimdir?

Eyüp Sabri Tuncer’in günümüzdeki sahibi olan Engin Tuncer, 11 Nisan 1964 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Küçük yaşlarda aile şirketinde işçilerin yanında çalışmaya başladı. Ankara Aydınlıkevler Lisesi’nden mezun olduktan sonra şirkette görev aldı. 1994 yılında şirketi babası Sabahattin Tuncer’den devraldı. Ardından Eyüp Sabri Tuncer’i bilgisayar teknolojisi ile tanıştırdı ve Ankara’da son derece modern bir fabrika açtı.

Engin Tuncer, günümüzde Eyüp Sabri Tuncer’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaya devam ediyor.

Eyüp Sabri Tuncer Türk Markası Mı?

Eyüp Sabri Tuncer’in sahibinin kim olduğu sorusunun ardından en çok merak edilen bir diğer konu ise şirketin Türk markası olup olmadığı…

Türkiye’nin yüz yıllık markası olan Eyüp Sabri Tuncer Türk markasıdır. 1923 yılında Eyüp Sabri Tuncer tarafından Ankara’da kurulmuştur.

Eyup Sabri Tuncer Sahibi Kimdir 3

Eyüp Sabri Tuncer Satıldı Mı?

Sosyal medyada herkes Avrupa Birliği’nin Eyüp Sabri Tuncer ürünlerini toplatma kararını konuşmaya başladı.  Bu konunun gündemde önemli bir yer edinmesinin ardından birçok kişi şirketle ilgili daha fazla bilgi almak istiyor.

Bu nedenle Eyüp Sabri Tuncer sahibi kim sorusu sıkça soruluyor. Bu soruya cevap bulanlar ise şirketin satılıp satılmadığını öğrenmek istiyor.

Türkiye’nin en eski şirketlerinden birisi olan Eyüp Sabri Tuncer, 1923 yılında Ankara’da kuruldu. Daha önce hiç satılmayan şirketin sahibi, Eyüp Sabri Tuncer’in torunu Engin Tuncer’dir.

Eyüp Sabri Tuncer Çocukları

Eyüp Sabri Tuncer sahibi kim sorusunu soranlar şirketin kurucusunu da merak ediyor. Şirketi 1923 yılında Ankara’da kuran Eyüp Sabri Tuncer hakkında en çok merak edilen konu kaç çocuğunun olduğu.

Eyüp Sabri Tuncer’in Sabahattin Tuncer adında bir oğlu vardır. 1961 yılında emekli olduktan sonra şirketi oğlu Sabahattin Tuncer’e devretmiştir. Cumhuriyetin kurulduğu tarihi olan 29 Ekim 1923 yılında doğan Sabahattin Tuncer, 1961’de babasının ısrarı üzerine şirketin başına geçmiştir.

Kolonyanın yapılış sürecini üniversitelerdeki öğretim görevlileriyle birlikte incelemiş ve yeni formüller geliştirdi. Daha sonra Türkiye’de ilk esans formülünü yapan kişi olmuştur.

22 Ekim 2016 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından şirketin başına oğlu Engin Tuncer geçmiştir.

Eyüp Sabri Tuncer Aslen Nereli?

Ünlü kozmetik şirketinin kurucusu hakkında merak edilen bir diğer konu da aslen nereli olduğudur.

Eyüp Sabri Tuncer, 1898 yılında Bosna Hersek’in Banja Luka şehrinde dünyaya geldi. 1908 yılında şehrin Osmanlı İmparatorluğu’nun elinden çıkması üzerine İnegöl’e taşındı.

Eyup Sabri Tuncer Sahibi Kimdir 7

Eyüp Sabri Tuncer Kolonya Toplatılması Olayı

Eyüp Sabri Tuncer sahibi kim sorunun ardından şirketle ilgili en çok merak edilen konu kolonyalarının niye toplatıldığıdır. Avrupa Birliği’nin yaptığı bir duyuruda 2022 yılının mart ayından önce üretilen Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinin toplatılacağı açıklanmıştı.

İbrahim Tatlıses'in kızı polis memuruyla da tartışmış! “Ne olacağını sanıyorsun delikanlı?” İbrahim Tatlıses'in kızı polis memuruyla da tartışmış! “Ne olacağını sanıyorsun delikanlı?”

Sosyal medyada büyük ses getiren bu açıklamanın sebebi merak edilmeye başladı. Eyüp Sabri Tuncer ürünlerinin geri çağrılma sebebi Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bir kimyasal içermesi olarak gündeme yansıdı.  Bu maddenin üreme sistemine zarar verdiği ve özellikle hamile kadınlar için ciddi tehlikelerinin olduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Avrupa Birliği bu maddenin kullanımını 1 Mart 2022 tarihinde yasakladı. Ardından bu maddenin kullanıldığı ürünlerin geri çağrılmasına karar verildi. Eyüp Sabri Tuncer’in 1 Mart 2022 tarihinden önce ürettiği ürünlerde bu madde bulunduğu için toplatılacakları açıklandı.

Eyüp Sabri Tuncer de söz konusu olayla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Değerli Müşterilerimiz,

Eyüp Sabri Tuncer olarak, ürünlerimizin güvenliği ve yasal düzenlemelere uygunluğu her zaman önceliğimizdir.
 

1 Mart 2022 itibarıyla, Avrupa Birliği'nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde piyasaya arzı yasaklanmıştır. Tüm Avrupa firmaları gibi bizler de bu düzenlemeye tamamen uyduğumuzu ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz.

Markamız, bu yasağa uygun olarak formüllerini güncellemiş ve Mart 2022'den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışını durdurmuştur. Şu an piyasada bulunan ürünlerimiz, güvenli ve en yüksek kalitededir.

Ayrıca, sosyal medyada yayılan yanıltıcı/eksik bilgilerle ilgili saldırılar için gerekli görüşmelerin önümüzdeki günlerde yapılacağını ve bu asilsiz iddialara karşı hukuki süreç başlatılacağını kamuoyuna duyururuz.

Markamıza duyduğunuz güven ve destek için teşekkür ederiz. 100 yıllık tecrübemizle, her zaman sağlığınızı ön planda tutarak, Avrupa Birliği kriterlerine uygun ürünler üretmeye devam ediyoruz.
Saygılarımızla." 

Bu yazımızda Eyüp Sabri Tuncer hakkında merak edilenleri yanıtladık

Kaynak: Özlem Sucu