Kozmetik markaların ürettiği maskelerden ziyade doğal malzemelerle yapılan maskeleri tercih edenler evde yapılabilecek pürüzsüz yüz maskesi nasıl yapılır araştırması içerisinde. Bu noktada bir dermatoloğun önerdiği birkaç tarif paylaşmak mümkün. 

Son zamanlarda ev yapımı maskeler de popülerken, genç görüntüsü ile dikkat çeken 46 yaşındaki Mine Tugay da kendi maske tarifini takipçileri ile paylaştı. 

Mine Tugay’ın güzellik sırrı sadece 3 malzemede saklıymış. İşte o tarif!

Ev Yapimi Maskeler4

Mine Tugay'ın Güzellik Sırrı

Bazılarımız kozmetik mağazalarından alınan maskeler yerine evde yapılan maskeleri daha etkili buluyor. Güzelliğin doğadan geldiğine inananlar ise ev yapımı maskelerin arayışında. 

Geçtiğimiz günlerde ise yaşına rağmen dinç ve genç gözüken ünlü oyuncu Mine Tugay da evinde doğal malzemelerle yaptığı maskenin sırlarını paylaştı. Bunun üzerine herkes bu tarifin ayrıntılarını merak ediyor.

Sosyal medya hesaplarında aktif bir şekilde kullanan bir oyuncu olan Mine Tugay, evde yaptığı maskeyi İnstagram’da paylaştı. 

Kaybolan meslekler Erges Konağı’nda yaşatılıyor Kaybolan meslekler Erges Konağı’nda yaşatılıyor

Mine Tugay’ın ev yapımı maskesi hakkında yaptığı paylaşım aşağıdaki gibidir:

“Bal, zerdeçal ve limon suyuyla yaptığım bir maske var, bazen onu uyguluyorum. Tavsiye ederim. Kendimi dengede hissetmek için de yoga yapıyorum.”

Bu malzemelerden yola çıkarak evde yapabileceğiniz bir maske tarifi de paylaşalım. 

Mine Tugay’ın ev yapımı maskesi malzemeleri aşağıdaki gibidir:

  • Toz zerdeçal
  • Bal
  • Limon suyu

Mine Tugay’ın ev yapımı maskesi tarifi aşağıdaki gibidir:

Öncelikle bir kaba 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve ardından 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Daha sonra bal ve limon suyunu iyice karıştırın. Ardından bu karışım üzerine 1 çay kaşığı toz zerdeçal ilave edin. Elde edilen bu karışımı yüzünüze, boyun bölgenize ve ellerinize uygulayabilirsiniz. Maskeyi 10 ila 15 dakika arasında beklettikten sonra maskeyi cildinizden su ile arındırabilirsiniz. 

Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce ve akne oluşumunu engelleyen bal, aynı zamanda cildi derinlemesine nemlendirir, yumuşatır ve besler. Bunun yanında cildin doğal bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı korur. Limon ise, bilindiği gibi C vitamini deposudur ve sayede kolajen üretimini destekler ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Zerdeçala baktığımızda ise tam bir doğal antioksidandır. Ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. Zerdeçal aynı zamanda, cilt tonunu eşitler, lekelerin rengini açar ve cilde doğal bir parlaklık verir.

Mine Tugay’ın doğal maske tarifi ardından evde bebek gibi yüz nasıl yapılır soruları araştırılmaya başladı. Şimdi, birkaç maske tarifine yer verlim…

Ev Yapimi Maskeler 13

Cilt Canlandırıcı Maske Evde Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Maskeler…

Özellikle doğal içerikli maskelere ilgi artmış durumda ve evde doğal yüz maskesi yapımı oldukça basittir. Yazımızda sadece birkaç malzeme ile basit ama etkili maskelere yer verdik…

Her cilt tipi her içerik ile anlaşmayabilir bu yüzden cilt tipinize uygun malzemeler kullanarak ev yapımı maske elde edebilirsiniz. Kuru, karma veya yağlı cilt tipleri birbirinden farklı maskeler yaparak cilt problemlerine çözüm bulabilir. Şimdi, her cilt tipi için ayrı maske tariflerine bakalım.

Önemli Not: Cildinizde karışım ile uygulanan doğal maskeleri denemeden önce bir cilt uzmanına danışmanız önerilir. Bazı maddeler bazı ciltlerde alerjen etki gösterebilmektedir. 

Ev Yapimi Maskeler 12

Kuru Ciltler İçin Ev Yapımı Maskeler

Evde maske tarifi denemek isteyen kuru ciltler için etkili olabilecek içerikler avokado ve baldır. Şimdi, bu maskenin detaylarına göz atalım…

Kuru ciltler için evde doğal yüz maskesi malzemeleri ve hazırlanışı aşağıdaki gibidir:

Malzemeler:

  • Olgunlaşmış yarım avokado 
  • 1 yemek kaşığı bal

Tarif:

Avokadoyu ezip püre haline getirin ve ardından üzerine 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve daha sonra iyice karıştırın. Karışımı tüm yüze uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Bu maskede bulunan avokado cildinizi derinlemesine nemlendirirken, bal da içindeki çeşitli nemlendirici özelliği ile besleyici etkisi sağlar.

Ev Yapimi Maskeler 11

Yağlı Ciltler İçin Ev Yapımı Maskeler

Yağlı cilde sahip olanların evde yapabileceği maskelerin ilk malzemesi kildir. Kil fazla yağı emer, gözenekleri sıkılaştırır ve cildi temizler. Şimdi, kil ile yapılabilecek maskenin tarifine göz atalım…

Yağlı ciltler için evde kolay yüz maske yapımı ve malzeme listesi aşağıdaki gibidir:

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı beyaz veya yeşil kil 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı biberiye yağı

Tarif:

Kil, limon suyu, biberiye yağı ve 1 yemek kaşığı suyu bir kapta homojen bir şekilde karıştırın. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekleyin. 15 dakikanın ardından kil maskesini ılık su ile temizleyin ve ardından kullandığınız nemlendiriciyi uygulayın.

Ev Yapimi Maskeler 15

Akneli Ciltler İçin Ev Yapımı Maskeler

Sivilceli ciltler için yüz maskesi evde bulunan birkaç malzeme ile kolay bir şekilde yapılabilir. Fakat öncelikle, aktif sivilceye sahip olanlar evde maske yapmadan önce bir dermatoloğa danışmasında fayda olduğunu ifade edelim.

Akneli ciltler için evde yapılabilecek maskenin malzemeleri ve tarifi aşağıdaki gibidir:

Malzemeler: 

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı tarçın

Tarif:

1 yemek kaşığı bal ve 2 çay kaşığı tarçını bir kap içine alarak iyice karıştırın. Ardından karışımı yüzünüze uygulayın ve maskeyi 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Bu tarifte, tarçının anti-inflamatuar etkisiyle kızarıklığı azaltırken, bal antibakteriyel özelliği sayesinde sivilceleri kurutur.

Cilt Tonunu Eşitlemek İçin Ev Yapımı Maskeler

Lekelerle savaşmak birçok kişinin en büyük sorunu haline geldi ve bu soruna evde çözüm bulmak oldukça basittir. Cilt tonunu eşitlemek ve bebek gibi cilt için evde maske yapmanın en büyük yardımcısı yoğurttur. 

Yoğurt cildi yatıştırma özelliği ile bilinir ve yoğurt ile yapılan bir maske tarifi yazdık. İşte, cilt tonunu eşitlemek için evde yapabileceğiniz bakım maskeleri… 

Lekeli ciltler için evde yapılabilecek maskenin malzemeleri ve tarifi aşağıdaki gibidir:

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Tarif:

Öncelikle, 2 yemek kaşığı yoğurdu 1 çay kaşığı limon suyuyla karıştırın. Ardından bu karışımı lekeli olan yerlere uygulayın. Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra ise ılık suyla durulayın.

Kaynak: Özlem Sucu