Türkiye bir yandan sıkılaştırma programı çerçevesinde yüksek faizli dönemi yaşarken, diğer yandan da dünya genelinde başlayan ve yavaş yavaş yayılan faiz indirimleri gündemde. Uzmanlar Türkiye'deki faiz indirimlerinin 2025 yılında önce gelmesini beklemezken, gerek konut gerekse otomobil piyasası adeta durmuş durumda. Özellikle konut kredisindeki yüksek faiz nedeniyle vatandaşların ev alması giderek zorlaşırken, bazı bankalar da ise yavaş yavaş faiz indirimleri görülmeye başlandı.

Altın fiyatlarındaki yükseliş ise vatandaşları kuyumculara yönlendirirken, piyasaların canlanması için dikkat çeken bir öneri geldi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda doğru kullanabileceği en önemli şanslarından bir tanesinin altın fiyatlarındaki yükselme olduğuna dikkat çeken İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, vatandaşın ciddi anlamda bir altın stoğu olduğunu belirterek "Bu rakamın da yaklaşık 400 milyar dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor." dedi.

'ALTIN KONUT MODELİ' ÖNERİSİ

Nasıl Bir Ekonomi TV’de Ekonomi Masası’nın konuğu olan Bahçıvan, söz konusu altınları yastık altından çıkarmak için "Altın Konut Modeli" önerisinde bulundu.

YÜZDE 25 PEŞİNAT 15 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ!

"Altının çıkış döneminde Türkiye pasifte kalmamalı, bunu kullanmalı" diyen Bahçıvan ev alacaklar için yüzde 25 peşinat ve 15 yıl vadeli koonut kredisini gündeme getirdi.

Konut piyasası durgun, altın da böylesi canlı iken bunun ekonomik fırsata çevrilebileceğini iddia eden Bahçıvan “Vatandaş aldığı konutun %25- 30’unu yastık altı altınını getirerek ödesin, Merkez bu altını alsın rezervlerini artırsın. Sonra da 10- 15 yıllık konut kredisini sübvansiyonlu versin.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu 'Altın konut modeli' önerisi sonrası "Ev alacaklar için yeni konut kredisi kampanyası gelir mi?" sorusunu akıllara getirdi.

İşsizlik Rakamları açıklandı İşsizlik Rakamları açıklandı

"EV KADINI EV ALSIN DİYOR BU MODEL"

Yastık altının hâkimi ev kadınlarının ancak kendi güvencesi için bozdurabileceğini belirten Ekonomim Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, "Ev kadını ev alsın diyor bu model. Altın bu kadar prim yapmışsa ev kadınını tapuyla ödüllendirilebilir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: mynet.com