Dilan Yıldırım'ın sır ölümünün ardından dikkat çeken açıklamalar geldi. Milliyet'te yer alan haberde genç kadının annesi Sedya Süme, kızının ölümün üzerinden 42 gün geçtiğini ancak henüz Adli Tıp raporunun çıkmadığını belirterek şunları anlattı: 

"KÖYE GELEN SATICILARLA SAMİMİ"

"Öldüğü gün kızımla konuştum, herhangi bir sıkıntısı yoktu. Köye gelen çerçiden koltuk örtüsü aldığını söylüyordu, bu konuşma sabah 10.30 gibi gerçekleşti, saat 11.00’da kızımın intihar ettiği söyleniyor. Köylüler, kızımın halı örtüsü aldığı için kaynanasının sinirlendiğini ve bu nedenle oğluna şikayet ettiğini söylediler. Kayınvalide ve elti, kocasını ‘Köye gelen satıcılarla samimi’ diyerek kışkırtmışlar. Eşi de kızımın boyuna yumruk atıyor ve kızım bayılıyor. Sonra üzerine su dökmüşler ancak ayılmamış.

"KIYAFETLERİNİ DEĞİŞİP HASTANEYE GÖTÜRMÜŞLER"

Daha sonra kıyafetlerini değiştirip hastaneye götürmüşler. Kızımla aynı köydeyiz ancak ben kızımın öldüğünü saatler sonra öğrendim ve başta bana ‘kızın boğazı ağrıyordu ondan öldü’ dediler. Sonradan intihar ettiğini söylediler. Biz gariban bir aileyiz, ne bir avukat tutacak paramız var ne de bize yardım eden. Bu aile bu ölümün üstü kapatmak istiyor, iki avukat tutmuşlar. Ben de kızımın ölümünün aydınlatılması için avukat desteği bekliyorum.” Süme ayrıca kızının yakın hastane yerine uzak hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Dilan Yıldırım banyosunda ölü bulunmuştu, kocasının savunması şok etti! - 1. Resim

"KORKTUK UZAK HASTANEYE GÖTÜRDÜK"

Genç kadının kayınpederi Canip Yıldırım ise iddialara “Başta ‘intihar’ demedik çünkü, ailenin tepkisinde korktuk, gelip saldırılar diye. Gelip tepki gösteriler diye yakına değil uzak hastaneye götürdük” ifadeleri ile karşılık verdi. 

Akraba iki aile arasındaki husumet kanlı bitti: 2 ölü, 4 yaralı Akraba iki aile arasındaki husumet kanlı bitti: 2 ölü, 4 yaralı

"ANNESİ MUSKA YAPTI, ÜÇ HARFLİLERİ MUSALLAT ETTİ"

İlhan Yıldırım da “Eşimin psikolojik sorunları vardı ama hastaneye gitmeyi kabul etmiyordu. Bir de eşime annesi muska yaptı, üç harfleri musallat etti, eşim bu üç harfliler yüzünden de intihar etmiş olabilir. Yakın hastaneye ile uzak hastane dedikleri hastane arasında da 10 dakika mesafe var. Diğer hastaneyi tercih etme nedenim daha donanımlı olması” diye konuştu.

Kaynak: MİLLİYET