Erden Timur, ünlü bir iş insanı ve avukat olmasının yanı sıra; ismi daha çok Galatasaray ile bilinmektedir. Eski Galatasaray SK yöneticisi olan Erden Timur servetinin ne kadar olduğu ve bu servetinin nereden geldiği de merak konusudur.

Erden Timur kimdir sorusuyla birlikte ünlü iş insanının hakkında araştırılan konulara yanıt verdik. İşte, detaylar…

Erden Timur Serveti 5

Erden Timur Serveti

Erden Timur, Nef Gayrimenkul’ün sahibidir. 2010 yılında Timur Holding bünyesi altında kurulmuştur. Özvarlığının büyük bir bölümü ise Nef Gayrimenkul’den gelmektedir.

2020 yılında yayınlanan Forbes verilerine göre Erden Timur serveti şu şekildedir:

  • Erden Timur serveti 400 milyon dolardır. Bu servetiyle Türkiye’nin en zengin 100. insanı olmuştur.

Not: Erden Timur’un servetiyle ilgili kamuya yansıyan son bilgiler 2020 yılındandır. Sahibi olduğu Nef Gayrimenkul’un günden güne cirosunu artırmasıyla birlikte güncel servetinin de arttığı tahmin edilmektedir.

Erden Timur Serveti 3

Erden Timur Kimdir?

Erden Timur, 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına da Mersin’de başlayan Timur, Tarsus Amerikan Koleji’nden 2000 yılında mezun olmuştur. Ardından yükseköğrenimi için İstanbul’a taşınmıştır. Burada Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Ahu Tuğba'nın cenazesiyle ilgili yeni gelişme Ahu Tuğba'nın cenazesiyle ilgili yeni gelişme

Ekonomi yüksek lisansı yapmak için Londra’daki London School of Economics’e başlasa da babasının rahatsızlanması sebebiyle eğitimini yarıda bırakmıştır. Londra’daki üçüncü ayında Türkiye’ye dönmüştür. İnşaat sektörüne girişi ise aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan projeyi tamamlaması ile olmuştur.

2010 yılında babasının sahibi olduğu Timur Gayrimenkul Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef Gayrimenkulü kurmuştur. Önce İstanbul, ardından da Bodrum, Londra gibi yurt içi ve yurt dışı şehirlerde markasına ait konut projeleri geliştirmeye başlamış ve devam etmiştir. Bu da kendisine dair Erden Timur serveti hakkında soruları artırmıştır.

Erden Timur Kaç Yaşında?

Erden Timur 2024 itibarıyla 43 yaşındadır.

Erden Timur Nereli?

Erden Timur, Mersin’de doğmuştur ve aslen de Mersinlidir.

Erden Timur’un Babası Kimdir?

Erden Timur’un sahibi olduğu Nef, babasının şirketi olan Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş çatısı altında kurulmuştur. Bu bilgi ise Erden Timur’un babasının kim olduğuna dair merakı artırmıştır.

Erden Timur’un babası Musa Timur’dur. 1955 doğumlu olduğu bilinen Musa Timur hakkında internete yansıyan bilgiler oldukça sınırlı. Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) başkanlık görevini yıllarca yürütmüştür. Ayrıca TÜRK KONFED’in kurucuları arasında da yer almıştır.

Erden Timur Serveti 2

Erden Timur’un Galatasaray Kariyeri

Nef Gayrimenkul ile iş insanı kimliğinin yanı sıra; Erden Timur Galatasaray’la da sık sık yana gelen bir isimdir. Sahibi olduğu Nef ile Galatasaray futbol takımının Süper Lig maçlarında 2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonları boyunca forma göğüs sponsoru olmuştur.

Forma göğüs sponsorluğunun ardından Erden Timur’un Galatasaray taraftarlığı, Nef’i basketbol takımının isim sponsorluğuna taşımıştır. Takım, 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Galatasaray Nef adıyla sahalarda mücadele etmiştir.

Erden Timur, Nef’i Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin isim sponsorluğuna götürdü ve 2021’den 2023 sezonunun sonuna kadar stadyumun adı da Nef Stadyumu olarak anıldı. Erden Timur’un Nef ile takıma kazandırdığı sponsorluk katkılarının ardından kendisi de 2021 yılında kulüpteki yöneticilik kariyerine başladı. 2021 yılında yeni kurulmuş olan Galatasaray Basketbol A.Ş. yöneticiliğini üstlendi.

Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti ve Dursun Özbek seçildi. Ardından da Erden Timur Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev almaya başlamıştır. Bu görevinden ise 4 Haziran 2024 tarihinde istifa ettiğini açıklamıştır.

Erden Timur Serveti 7

Erden Timur Evli Mi?

Erden Timur serveti ile birlikte kendisinin özel hayatı da merak edilmektedir. Erden Timur, üniversitede sınıf arkadaşı olduğu Emine Timur ile evlidir.

Erden Timur’un Çocuğu Var Mı?

Çiftin Ala Bade ve Yusuf Kenan olmak üzere bir kız bir erkek çocuğu bulunmaktadır.

Erden Timur’un Eşinin Hastalığı

Erden Timur’un kamuoyuna yansıtmadığı özel hayatına dair merak edilenlerden biri de eşidir. Emine Timur’un 1 yıldır kanser tedavisi gördüğü ve görmeye devam edeceği ise internette yer alan sınırlı bilgiler arasındadır.

Erden Timur’un serveti, Galatasaray’daki kariyeri ve hayatı hakkında bilgileri paylaştık!

Kaynak: Ayşenur Yılmaz