Salihli’nin Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır Mahallelerinde tütüne alternatif ürün olarak ekilen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat yapımına, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı sanayinin ve hazır gıdaların vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (kırmızı biber), bölgenin baş aktör ürünlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında toprakla buluşturulan kapya biber fideleri, Ağustos ayının son günlerinde hasat vermeye başladı. Olgunlaşan biberler, tek tek toplanıp, sofralarda yerini almak üzere çevre il ve ilçe pazarlarına gönderiliyor.

457624637 1533236653954105 8595807714182046029 N

Akaryakıta bir zam daha geliyor! Akaryakıta bir zam daha geliyor!

Türk mutfağının önemli tatlarından olan kırmızı biberler, bölge insanın şifa kaynağı olarak tanımladığı tarhana yapımının yanı sıra közlenerek de tüketiliyor.

457591459 1533236820620755 8664898290315557770 N457516517 1533236537287450 7502343830430460351 N

457524800 1934878860302409 8524816225736136205 N

455271664 1223105318843742 2729091889542243325 N

Muhabir: Behzat Akcan