Ocak ayında yılın ilk zammını alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile Emekli Sandığı yani memur emeklileri, temmuz ayı itibariyle yılın ikinci zammını aldı. Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon rakamıyla yüzde 24,73 oranında zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu ay itibariyle zamlı maaşlarını almaya hak kazandı. Aynı ayda en düşük emekli maaşı da 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Ancak bu teklifi içeren düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) maaş ödeme tarihlerinden sonra kabul edildi. Bu nedenle henüz maaşlarını zamlı alamamış olan emekliler için işin uzmanından açıklama geldi. İşte o açıklama…

“AĞUSTOS MAAŞLARINA EK ŞEKİLDE YATIRILACAKTIR”

TGRT’de önemli açıklamalarda bulunan sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, en düşük emekli maaşına yapılan düzenleme ile ilgili konuştu. Bu düzenlemenin yaklaşık 3 milyon 780 bin kişiyi etkilediğini belirten uzman isim, açıklamalarında şu ifadeleri kullanarak ağustos ayına işaret etti:

“Buradaki düzenleme kapsamında emekliler çok basit bir hesaplama yöntemiyle hesaplarını yapabilecek. Siz eğer Temmuz'da yani şu an içinde bulunduğumuz ay itibariyle emekli aylığınız 10 bin TL yattı ise ağustos ayına ek ödeme ya da ağustos maaşlarına ek şekilde yatırılacaktır.”

YD-ÜFE yıllık yüzde 28,67 arttı YD-ÜFE yıllık yüzde 28,67 arttı

“15 BİN TL VERİLECEK"

Halihazırda 10 bin TL ödeme alan birinin yeni zamla birlikte 2 bin 500 TL fark almaya hak kazandığını hatırlatan Emin Yılmaz, açıklamalarında bu farkın temmuza yetişmediği için ağustos ayına kalacağını söyledi. Bu yüzden emeklilerin hem temmuz hem de ağustos için fark alacağını hatırlatan Yılmaz, “Artı 12 bin 500 TL bundan sonrasında alınacağı için 15 bin TL verilecek” dedi.

“AĞUSTOS AYININ MAAŞININ EKLENTİSİ OLDUĞU DURUMDA 14 BİN LİRA OLUYOR”

Açıklamalarının devamında mevcut maaşı 11 bin TL olanlar için de bir hesaplama gerçekleştiren Yılmaz, “Size temmuz maaşınız 11 bin lira şeklinde yatırıldıysa 12 bin 500 liradan çıkardığınız zaman bin 500 TL'lik bir fark kalıyor. 12 bin 500 TL'de ağustos ayının maaşının eklentisi olduğu durumda 14 bin lira oluyor” diyerek, ağustos ayında emeklilerin ek ödemeler alacağını belirtti.

Kaynak: MİLLİ GAZETE