Milyonlarca emeklinin maaş zam oranı 6 aylık enflasyon farkına göre netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı 24,73 olarak netleşti. Memur emeklilerinin ise toplu sözleşme hesabı ve enflasyon farkıyla beraber alacağı zam oranı 19.31 oldu. Kök maaşı 8 bin lira altında olanların maaşı zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

Tüketici güven endeksi 78,2 oldu Tüketici güven endeksi 78,2 oldu

Şimdi ise gözler emekliye ek zam düzenlemesindeki gelişmelere çevrildi. En düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in yapacağı açıklamalarla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Kulis bilgisine göre, emekliye ek zammın Kabine toplantısı sonrası açıklanması bekleniyordu. NTV canlı yayınında aktarılan bilgiye göre, en düşük emekli maaşı yarın AK Parti Meclis Grubu tarafından açıklanacak. Vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifi yarın TBMM'ye sunulacak. AK Parti Grup Başkanı Güler'in söz konusu yasa teklifini açıklarken emekli maaşlarına ilişkin kararı da duyuracağı aktarıldı.

En düşük emekli maaşına zam ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı sorgulanırken kapsamlı çalışmalar neticesinde 12 bin TL ön plana çıktı. 3 milyon 200 bin kişiye Hazine tarafından destek ödemesi yapılmış olacak. 

Kaynak: DÜNYA GAZETESİ