Tek Gıda İş Sendikası tarafından haksız yere işten çıkarılan ve tazminatları ödenmeyen işçiler için Eker Süt Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. Sendika üyesi olan çalışanlara da baskıların hala devam ettiği belirtilen açıklamada, baskılardan vazgeçilmezse şirket ortağı olan Fransız Andros firmasının da dahil edilerek protestolara devam edileceği aktarıldı.

A W292247 06
Eker Fabrikası önündeki basın açıklaması için sendika üyeleri erken saatlerde yerlerini aldı. Emniyet açıklamada herhangi bir taşkınlığın yaşanması için geniş güvenlik önlemleri alırken, kurulan barikat karşılıklı müzakere sonucu kaldırıldı. Basın açıklaması öncesi fabrika yönetimine seslenen Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, Tekgıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Sekreteri Engin Öz, fabrika yönetiminin baskıcı tutumdan bir an önce vazgeçerek, sendikalı oldukları için işten çıkarılan üyelerin tekrar işe geri alınması çağrısında bulundu.

A W292247 01
Amaçlarının kırıp dökmek olmadığını ifade eden sendika sözcüleri karşılıklı diyalog ile sorunun çözüleceğini ilettiler. Basın açıklamasını sendika adına genel sekreter Kemal Köse yaptı. Açıklamada 23 Eylül tarihine kadar fabrika yönetimine süre verildi. Bu tarihe kadar işten çıkarılan çalışanların, işe iadesi istenirken, aksi bir kararda fabrika önünde direnişin başlayacağını belirtildi.

Polis operasyonu: 2 aranan şahıs yakalandı, 1 işletmeye baskın! Polis operasyonu: 2 aranan şahıs yakalandı, 1 işletmeye baskın!

A W292247 03

Kaynak: İHA