Şimdilerde yatırımcıların yakından takip ettiği dövizler arasında yer alan dolar kurunda hareketlilik başladı. Özellikle de altın, gümüş ve borsada başlayan çöküşle yükseliş yönüne geçen dolar/TL kurunun yıl sonuna ilişkin tahmin geçtiğimiz gün Merkez Bankası tarafından güncellendi. Merkez Bankası’ndan hemen sonra dünyaca ünlü bankalardan da dolar/TL kuruna ilişkin rakamlar peş peşe gelmeye başladı. Peki dolar/TL kuru yıl sonunda kaç TL olacak? İşte dünyaca ünlü bankaların dolar/TL kuruna ilişkin tahminleri…

Dünyaca ünlü bankalar dolar/TL kurunun yıl sonu rakamını açıkladı! Aman dikkat…

DOLAR/TL KURUNDA YIL SONU TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Yıl sonu tahminini değiştiren Merkez Bankası, önce yükselen sonra da 32,9680 TL bandına gerileyen dolar/TL kuruna ilişkin tahminini 37,3667 TL olarak güncelledi. Yani 2024 yılının son ayı için bu rakamı vermiş olan Merkez Bankası, 12 ay sonrası için ise 41,5175 TL tahminini yaparak, dolar/ TL kurundaki gidişata ilişkin önemli rakamlar verdi. Merkez Bankası’ndan hemen sonra HSBC ve Morgan Stanley gibi dünyaca ünlü bankalardan da dolar/TL kuru tahmini gelmeye başladı.

Konut satışında yılın rekoru kırıldı Konut satışında yılın rekoru kırıldı

HSBC DOLAR/TL KURU TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Yıl sonu dolar/TL tahminine ilişkin yeni bir rakam veren dünyaca ünlü banka HSBC, dolar/TL kurunun 36 TL olacağını bildirdi. Benzer bir rakam öngören Morgan Stanley isimli banka da dolar/TL kurunda yıl sonu tahminini 36 TL bandına koydu. Bu iki bankadan sonra bir açıklama da Fitch’den geldi. Fitch de dolar yıl sonu dolar/TL tahmini için 36 TL rakamını verdi.

Dünyaca ünlü bankalar dolar/TL kurunun yıl sonu rakamını açıkladı! Aman dikkat…

EN DÜŞÜK TAHMİN WELLS FARGO’NUN

Dünyaca ünlü finans kuruluşlarından biri olan Commerzbank’dan gelen tahmin HSBC, Morgan Stanley ve Fitch’in altında kaldı. Bu banka yıl sonu dolar/TL tahminini 35 TL olarak ilan etti. Daha düşük bir tahminde bulunan Wells Fargo’nun tahmini ise 32,5 TL bandında yer aldı.

EN YÜKSEK TAHMİN DEUTSCHE BANK’TA

Öte yandan dolar/TL tahminine ilişkin en yüksek rakamı veren banka Deutsche Bank oldu. Yeni tahminini açıklayan Deutsche Bank, yıl sonu dolar/TL tahminini 37 TL olarak piyasalara bildirdi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE