Özel Can Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı D. Nur Altun, çocukluk çağı beslenmesi hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuklukta sağlıklı beslenme alışkanlığının edinilmesinin, ileriki yaşlarda sağlık sorunları ile karşılaşma risklerini azalttığının altını çizen Altun, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının temelinin çocukluk çağında atıldığını ve obezite gibi önemli hastalıkların önüne geçmenin bu sayede mümkün olunduğunu belirtti.

Avrupa ve Dünyada hızla yayılan yeni, daha güçlü varyant tehdit saçıyor! Uzmanlar 'daha yeni başlıyor' uyarısında bulundu Avrupa ve Dünyada hızla yayılan yeni, daha güçlü varyant tehdit saçıyor! Uzmanlar 'daha yeni başlıyor' uyarısında bulundu

BESLENME (2)

"Tek tip beslenme engellenmeli"

Çocukların doğru beslenme alışkanlıkları kazanması konusunda anne ve babaların sabırlı olmaları gerektiğini işaret eden Altun, " Beslenme her yaşta önemli olmakla birlikte, büyüme çağında daha da önem kazanır. Beslenme alışkanlıklarının temeli çocuklukta atılır. Bu temeli koruyup, yaşamını doğru beslenme alışkanlıkları üzerine kuran çocukların sağlıklı yaşam sürme şansı daha yüksek olmaktadır. Doğru beslenme alışkanlıkları kazanan çocuk hem hastalıklardan daha iyi korunacak hem de büyüyüp gelişmesi daha hızlı olacaktır. Çocukların tek tip beslenmesi engellenmelidir. Öğün içerisinde tabaklarındaki besin çeşitliliği mutlaka artırılmalıdır. Fast food gibi daha hızlı ve daha kolay erişilebilir yiyecekler yerine, sebze ve meyve gibi posa içeriğinden zengin yiyecekler tüketmeleri sağlanmalıdır. Posasız besinlerden en çok tercih edilen rafine edilmiş tahıl gruplarına giren beyaz ekmek, pirinç ve makarna miktarlarının fazla tüketilmesi önlenmelidir. Pişirme yöntemlerine de özen gösterilmeli, kızartmadan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır" dedi.

Kaynak: Fatma Uysal