Demet Mutlu, Trendyol’un kurucusu ve mevcut CEO’su olarak iş dünyasının en etkili isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Eğitim hayatı ve servetiyle adından söz ettiren başarılı Türk girişimcinin net servetini sizler için açıklıyoruz! Demet Mutlu’nun serveti ne kadar? İşte yanıtı…

Trendyol'un Sahibi Demet Mutlu Kimdir?

Demet Mutlu servetini paylaşmadan hemen önce Türk girişimci hakkında biyografik bilgileri aktaralım. Demet Mutlu kimdir? İşte detaylar…

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981 tarihinde ABD’nin New York eyaletinde dünyaya geldi. Lise eğitimini Saint Michel Fransız Lisesi’nde tamamlayan Mutlu, New York Üniversitesi ekonomi bölümünü birincilik ile bitirdi. İsviçre, Amerika, Japonya ve Türkiye’de finans, iş geliştirme ve pazarlama alanlarında çalıştıktan sonra Harvard Üniversitesi’nde master eğitimine başladı.

Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında e-ticaret giyim sektöründe büyük bir boşluk gören Demet Mutlu, Harvard Üniversitesi’ndeki master eğitimini yarıda bırakarak eğitiminin ikinci yılında Türkiye’ye geldi. 2010 yılında ise Trendyol’u kurdu. Trendyol markası ile yerli markaların dünyadaki bilinirliğini kısa süreler içerisinde artırdı ve büyük bir başarı yakaladı.

Trendyol’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, aynı zamanda Peak Games’in de yatırımcılarından ve kurucularından birisidir. Demet Mutlu serveti araştırmalara konu olmaya devam ederken, Türk girişimciler arasında başarısıyla adından söz ettiren Mutlu’nun yüksek miktarda bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

Demet Mutlu Serveti 2024

Demet Mutlu serveti
Demet Mutlu serveti

Demet Mutlu kimdir sorusu kadar Trendyol’un CEO’su olan bu isim hakkında başka konular da merak ediliyor. Demet Mutlu serveti ne kadar sorusu, bu konuda en çok araştırılan başlıklar arasında yer almaktadır. İşte Demet Mutlu ve serveti hakkında bilgiler…

Demet Mutlu’nun servetine yönelik kesinlik kazanmış bir bilgi yoktur. Bazı kaynaklara göre başarılı Türk girişimcinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu ifade edilmektedir. Aynı şekilde Demet Mutlu servetine dair yapılan araştırmalar, ilgili kişinin halen Trendyol’un CEO’su olarak görev yapması ve 16,5 milyar ile değerlenen şirketin 2.2 milyar dolarlık hissesine sahip olduğunu göstermektedir.

Bu verilere bağlı olarak Demet Mutlu’nun servetinin 2.2 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Ancak bu bilgiler, ilgili kişi tarafından doğrulanmadığından dolayı hiçbir şekilde kesinlik kazanmamıştır. Benzer şekilde Demet Mutlu net serveti hakkında da bilgiler bulunmuyor.

Demet Mutlu Kaç Yaşında?

Demet Mutlu serveti ve girişimcilik hikayesinin yanı sıra, Türk girişimcinin kaç yaşında olduğu da merak ediliyor. Trendyol’un CEO’su ve kurucusu Demet Mutlu kaç yaşında? İşte yanıtı…

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981 tarihinde doğmuştur. Bu verilere göre Mutlu’nun 2024 yılı itibariyle 43 yaşında olduğu söylenebilmektedir. Başarı hikayesiyle adından söz ettiren Demet Mutlu, 2010 yılında sadece 300.000 dolar ile kurduğu Trendyol’u kısa süreler içerisinde başarıya ulaştırdı.

İlk olarak Avrupa’da 27 farklı ülkede hizmete giren en.trendyol.com sitesini kurarak yerli markaların dünyada bilinmesini sağlayan Demet Mutlu’nun kurmuş olduğu Trendyol, günümüzde 16,5 milyar dolar değerleme ile Türkiye’deki en değerli şirketlerden birisi haline geldi.

Demet Mutlu Evli Mi?

Demet Mutlu'nun eşi
Demet Mutlu'nun eşi

Demet Mutlu evli mi sorularının da takipçileri tarafından sıkça araştırıldığını söyleyebiliriz. İlgili ismin özel hayatına yönelik tüm bilinenleri aktaralım. İşte Demet Mutlu serveti haricinde özel hayatına dair bilgiler…

Demet Mutlu, finans uzmanı olarak görev yapan Evren Üçok ile evlidir. Demet Mutlu’nun eşi Evren Üçok, Trendyol Yönetim Kurulu Başkanlığı ve beraberinde teknoloji şirketlerine ve fonlarına yapmış olduğu yatırımlarla tanınmaktadır. Demet Mutlu’nun eşi olan Üçok, daha önce Türkiye’de faaliyet gösteren Rota Portföy şirketine ortak olmasıyla gündeme gelmişti.

Demet Mutlu Aslen Nereli?

Demet Mutlu servetiyle ilgili olarak Türk girişimcinin nereli olduğu da merak edilmektedir. Demet Mutlu biyografisinde ilgili ismin 22 Ağustos 1981 tarihinde ABD’nin New York eyaletinde doğduğu belirtilmektedir. Türk kökenli bir aileye sahip olan Demet Mutlu nereli? Ailesi aslen nereli? İşte detaylar…

New York doğumlu olan Demet Mutlu’nun babası Bilal Mutlu, aslen Ankaralıdır. Buna bağlı olarak Demet Mutlu’nun da aslen Ankaralı olduğu söylenebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kenan Sofuoğlu Serveti

Demet Mutlu Girişimcilik Hikayesi

Demet Mutlu serveti
Demet Mutlu serveti

Demet Mutlu serveti kadar aynı zamanda Trendyol ile birlikte gerçekleştirdiği girişimcilik hikayesiyle de merak ediliyor. Trendyol’un kurucusu Demet Mutlu, Harvard Üniversitesi’ndeki master eğitimini yarıda bırakarak ülkeye dönüş yapıp gerçekleştirdiği girişim hikayesiyle merak uyandırıyor.

Demet Mutlu girişimcilik hikayesi ise şöyledir:

  • Demet Mutlu, Harvard Üniversitesi’nde master eğitimini yarıda bırakarak Türkiye’de Trendyol şirketini kurdu.
  • Trendyol ilk olarak Emre Kurttepeli ve Sidar Şahin’in ortak olmasıyla gelişim gösterdi.
  • Demet Mutlu’nun kurucusu olduğu Trendyol, 300 bin dolarlık bir girişim iken, sadece 16 ayda 16 milyon dolar değere ulaştı.
  • Trendyol’un gelişim hikayesi, kısa süre içerisinde 34 milyonluk değere ulaşarak iş dünyasında adından söz ettirmeye başladı.
  • E-ticaret sektörünün en önemli şirketlerinden birisi olacak Trendyol, Facebook’ta mağaza seçenekleriyle Demet Mutlu’nun başarısına farklı bir boyut kazandırdı.
  • 2013 yılında Trend-Store girişimiyle desteklenen başarı, Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba’nın 2018’de 728 milyon dolarlık yatırımıyla taçlandırıldı.
  • 2020 yılında Alibaba, sermaye artışlarıyla birlikte 350 milyon dolar daha yatırım yaparak Trednyol’daki payını %86,5’a çıkardı.
  • Son olarak 2021 yılında 16,5 milyar dolar değerleme alan şirket, kısa süre içerisindeki başarısıyla Türkiye’de decacorn şirketleri arasındaki yerini aldı.

Demet Mutlu serveti, Trendyol’un Alibaba tarafından %86,5 payla satın alınmasının ardından o dönemde yoğun olarak araştırılmıştı. Günümüzde de gündem olan bu konu, Demet Mutlu’nun CEO olarak görevine devam etmesiyle birlikte henüz netlik kazanmadı. Ancak ilgili ismin yüksek miktarda bir servete sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Kaynak: ÖZLEM SUCU