Yeni zamlar geliyor mu? Elektrik ve doğal gazda fiyat artışı olacak mı? Yeni zamlar geliyor mu? Elektrik ve doğal gazda fiyat artışı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg'e verdiği röportajda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşeceğini söyleyen Yılmaz, "Birçok tartışma yapılıyor ama rakamlar ortada, TL’deki bu değerlenme makro dengelerimize nasıl yansıyor? İhracatımız artıyor, ithalatımız azalıyor, hizmet gelirlerimiz artıyor, cari dengemiz iyileşiyor. Enflasyon düştükçe bu tartışmalar da kendiliğinden zaten ortadan kalkacaktır” dedi.

BORSA VE KRİPTO VERGİSİ GELECEK Mİ?

Borsa ve kripto para vergisinin gündemlerinden düştüğünü belirten Yılmaz, "Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu" ifadelerini kullandı.

"BU YIL YENİ VERGİ PAKETİ YOK"

Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık. İlk pakete benzer bir düzenleme gibi bu yıl öyle bir planımız yok” 

Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr