Bu çiftçilerden biriside Manisa’nın Soma  ilçesinden.  Soma’nın Esentepe Aydınlı mevkiinde tarımla uğraşan bir çiftçi, artan üretim maliyetleri ve düşen fiyatlar nedeniyle elinde kalan son domatesleri vatandaşlara ücretsiz olarak sundu. Hasat döneminde domates fiyatlarının iyice düşmesi nedeniyle çiftçiler, ürünlerini maliyetine bile satmakta zorlanırken, Somalı çiftçinin bu anlamlı davranışı  örnek oldu.

Bu video pes dedirtir! Narin'in 'şüpheli' akrabasından garip video: Vicdanımız rahat değil Bu video pes dedirtir! Narin'in 'şüpheli' akrabasından garip video: Vicdanımız rahat değil

Çi̇ftçi̇ (2)-3

İsminin açıklanmasını istemeyen Çiftçi, sezondan elde ettiği ürünün büyük bir kısmını düşük fiyatlarla satmak zorunda kalmış, ancak tarlada kalan son mahsulü satmanın artık ekonomik olmadığını düşünerek bu ürünleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya karar vermiş. 

Çi̇ftçi̇ (1)-2

Tarlasında kalan domatesleri,  Esentepe ve çevresinde yaşayan vatandaşlara "Gelin, son mahsul domateslerimi ücretsiz alın" çağrısında bulundu.   Bölge halkı, çiftçiye bu cömert davranışından dolayı teşekkürlerini iletti. Vatandaşlardan biri, “Bu zor zamanlarda böyle bir dayanışma görmek bizi çok mutlu etti. Hem israf olmuyor, hem de insanlar faydalanıyor. Çiftçimizden Allah razı olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

Çi̇ftçi̇ (3)-1

Muhabir: Fatma Uysal