Türk dizi ve sinema oyuncusu Birand Tunca, genç yaşta başladığı oyunculuk kariyerinde hızla yükselmeye devam eden Türkiye’nin popüler oyuncularından biridir.

Bu yaz Kanal D’de Ayazın Sonu Güneş isimli yapım ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Birand Tunca kimdir sizler için cevapladık!

Haberin detayları için okumaya devam edin…

Birand Tunca Kimdir?

Birand Tunca kimdir sorusu özellikle Ayazın Sonu Güneş isimli yapımı bekleyenler tarafından sıkça sorulmaktadır.

Peki, son dönemin popüler isimlerinden Birand Tunca kimdir? Birand Tunca, 1990 yılında dünyaya gelmiştir. Tunca, Türk oyuncu ve model olarak tanınmaktadır.

İstanbul'da doğup büyümüş olan Birand Tunca, lise yıllarından itibaren oyunculuk ve modelliğe ilgi duyduğu bilinmektedir. Bu ilgisi, Birand Tunca’yı Türkiye'nin saygın sanat merkezlerinden biri olan Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı’na yönlendirmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı’nda aldığı tiyatro eğitimi, oyunculuk kariyeri için önemli bir başlangıç oluşturmuştur.

Birand Tunca, 2014 yılında Diriliş Ertuğrul isimli dizide Bisol karakterini canlandırmıştır. Bu rol, onun oyunculuk kariyerinde önemli bir adım olarak sayılmaktadır. İlk büyük çıkışını bu rol ile yapmıştır.

Daha sonrasında da önemli yapımlarda rol almaya devam etmiştir. Şu anda ise Ayazın Sonu Güneş isimli yapım ile Kanal D’de karşımıza çıkmaya hazırlanmaktadır.

Ayrıca Birand Tunca, dışarıdan dengeli ve sakin bir imaj sergilediğini söylemektedir. İç dünyasında oldukça dengesiz ve obsesif bir yapıya sahip olduğunu ifade etmiştir. Bu özelliğini dezavantajdan avantaja çevirmek için sürekli olarak çaba sarf ettiğini belirtmiştir.

Birand Tunca, fiziki özellikleriyle de oldukça dikkat çekmektedir. 1.87 metre boyunda olduğu bilinen ünlü oyuncunun 76 kilogram olduğu tahmin edilmektedir.

Ünlü oyuncu Birand Tunca kimdir sorusunun cevabı bu şekildedir. Ayrıca Birand Tunca’nın genç yaşta annesi Yasemin Sözen’in kanser ile olan mücadelesine tanık olduğu bilinmektedir.

Ünlü oyuncu, annesinin hastalığını 15 yaşında öğrenmiştir. Tunca, annesinin ilk kemoterapi seansında ona cesaret vermeye çalıştığını, ancak onun acı çektiğini bilmenin zorluklarını yaşadığını ifade etmiştir.ü

Birand Tunca'nın annesi Yasemin Sözen hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Yasemin Sözen’in uzun yıllar süren kanser mücadelesi 2024 yılının Mart ayında son bulmuştur.

Sizler için kısaca Birand Tunca kimdir derledik!

Birand Tunca Kaç Yaşında?

Birand Tunca kimdir sorusunun yanında, yaşı da sık sık merak edilmektedir.

Birand Tunca, 5 Ekim 1990 doğumludur ve şu anda 33 yaşındadır. Genç görünümüyle dikkat çeken Tunca, 2024 yılının Ekim ayında 34 yaşına girecektir.

Kendisi aynı zamanda Terazi burcudur.

Birand Tunca Nereli?

Birand Tunca, İstanbul’da doğmuştur. İstanbul’da büyüyen Tunca’nın aile kökenleri ile ilgili detaylı bilgi bulunmamaktadır.

Birand Tunca Kariyeri

Birand Tunca, oyunculuk kariyerine 2014 yılında tarihi drama dizisi Diriliş Ertuğrul’da Bisol karakterine hayat vererek başlamıştır. Aynı zamanda, bu dizideki performansı, onun yeteneklerini sergilemesine ve dikkatleri üzerine çekmesine olanak sağlamıştır. Tunca'nın kariyerinde önemli nokta olan bu rol, onu Türkiye çapında tanınan bir oyuncu haline getirmiştir.

2016 yılında Show TV'de yayınlanan Aşk Laftan Anlamaz dizisinde Emre karakterini canlandıran Birand Tunca, bu rolü ile popülerliğini oldukça arttırmıştır.ü

Birand Tunca'nın asıl çıkışı ise 2018 yılında romantik komedi dizisi Erkenci Kuş isimli yapımda Emre Divit karakterini canlandırması ile gerçekleşmiştir. Emre karakteri ile oldukça beğeni ve takipçi toplayan Tunca, bu rolüyle büyük bir takipçi kitlesi kazanmıştır ve Türk televizyon dünyasında sağlam bir yer edinmiştir.

Tunca'nın kariyerindeki diğer önemli projeler arasında Yunus Emre ve Mehmetçik Kûtü’l-Amâre gibi tarihi yapımlar da bulunmaktadır. Ayrıca Birand Tunca, Aşk Oluversin Gari isimli dizide Güney karakteri ile izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

2024 yılında ise Ayazın Sonu Güneş isimli yapım ile Kanal D’de seyirci karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır.

Birand Tunca'nın Oynadığı Dizi ve Filmler

Birand Tunca'nın kariyeri boyunca yer aldığı dizi ve filmler oldukça çeşitlidir. 2024 yılı itibari ile yeni dizisine hazırlanan ünlü oyuncu ile alakalı Birand Tunca kimdir sorusunu sizler için detaylandırmaya devam ediyoruz!

İşte Birand Tunca dizileri ve filmleri aşağıdaki gibidir:

  • Kavak Yelleri (2008)
  • Diriliş: Ertuğrul (2014)
  • Yunus Emre (2015–2016)
  • Aşk Laftan Anlamaz (2016–2017)
  • Mehmetçik Kûtü’l-Amâre (2018)
  • Erkenci Kuş (2018–2019)
  • Aşk Oluversin Gari (2021)
  • Ayazın Sonu Güneş (2024)

Ayazın Sonu Güneş Konusu Nedir?

Güneş, üniversiteden yeni mezun olmuş ve Londra’ya gitme hayalleri olan genç bir kadındır. Ancak kardeşinin bir iftira sonucu hapse girmesi ile bütün hayallerinden vazgeçer. Kardeşini kurtarmaya kararlı olan Güneş, bu duruma sebep olduğunu düşündüğü Ayaz’ın hayatına sızar. Ayaz, mirasçısı olduğu holdingi korumaya çalışırken, Güneş’in varlığıyla büyük bir hata yaptığını anlar.

Bu acının tarifi yok… Müftü Çebi ‘Bir baba, bir dede olarak namazlarını ayrı ayrı kıldıracağım’ Bu acının tarifi yok… Müftü Çebi ‘Bir baba, bir dede olarak namazlarını ayrı ayrı kıldıracağım’

Ayaz, yıllarca kalbine ördüğü duvarları Güneş ile yıkarken, Güneş ise hisleri ve intikamı arasında kalır. Sırlarla dolu bir yolculukta, Ayaz ve Güneş’in kurtuluşu da esareti de birbirlerine duydukları aşk olacaktır.

Editör: Ecem Döner