Türkiye'de yetişmeyen bir ürün olduğu halde hazırlama yöntemleriyle dünyaca meşhur olan Türk kahvesi bayramlarda vazgeçilmez bir lezzet haline geldi. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan kahve kültürü son zamanlarda gençler arasında da yayılıyor.
Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Türk kahvesinin, hem sıcak havalarda ferahlatan hem de Kurban Bayramında mideyi toparlayan bir yanı olduğu için vatandaşlar tarafından çaydan daha fazla tüketilmeye başlandı.
Yörelere göre farklı tatlardan oluşan Türk kahvesi, Salihli’de yumuşak bir içim ile tercih ediliyor. Kahve kültürünün eskimeyen bir kültür olduğunu hatırlatan Salihli esnaflarından Turgay İyikahveci, “ Okuduğum uzman görüşlerinden yola çıkacak olursak, Kurban Bayramı bu sıcak havalara denk geldiği için ister istemez etler sıcak, havalar sıcak, yağ, kolesterol dengeleme olayı olması için yemekten sonra Konya usulü protokol kahvesi içilmesini öneriyoruz. Hem insanların tansiyonunu ve şekerini düzenler hem midedeki hazımsızlığı giderir, insana protein verir yani uyuyanı uyandıran bir Türk kahvesidir. Vatandaşlar için yemeklerden sonra bu kahveyi tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
Salihli’nin Türk kahvesine olan alışkanlığın gün geçtikçe daha da artığını belirten İyikahveci, “Bayrama az bir zaman kaldı. Bu bayram etli bayram. Etli bayramdan sonra da kahveli bayram oluyor. Kahveye taleplerimiz Konya'da çok güzel bir şekilde devam ediyor” ifadelerine yer verdi.