Çiftçinin çilesi bitmiyor! Fiyata isyan eden çiftçi ürünü sokağa döktü Çiftçinin çilesi bitmiyor! Fiyata isyan eden çiftçi ürünü sokağa döktü

İçme suyunda yaşanan sorunlara değinen Başkan Zeyrek, “İçme suyunu vahşi sulamada kullanan vatandaşlarımızı uyarın” dedi.

Zeyrek “Seçim sürecinde ilk 2 ton suyun 1 lira olacağına yönelik taahhüdü olduğunu kaydeden Başkan Ferdi Zeyrek, “Sonraki kademelerde de %30 indirim yapacağız diyorduk. Göreve gelir gelmez ilk belediye meclisimizde belediye meclis üyelerimizin tümünün oyuyla biz bunu hayata geçirdik. Bu indirim hala da sürüyor. Biz Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan belediyeydik. Şu anda Türkiye ortalamalarına geldik. İçme suyunu biz sondajlardan elde ediyoruz. Çok pahalı bir şekilde elde ediyoruz. Ama su ucuz diye bu suyu vahşi sulamada kullanıyorlar. Biz suyu insani su kullanım hakkı için ucuzlattık. Kişiler domates, biberini sulasın diye suyu 1 lira yapmadık. Bu konuda yeni bir düzenleme getiriyoruz. Benim sizlerden tek ricam, mahallelerinizde vahşi sulamada içme suyunu kullanan vatandaşlarımızı lütfen uyarın. Bizlerin evlatlarına, torunlarına yarın bu şehirde su kalmayacak. Eskiden kazmayı vururdunuz 10-15 metrede su çıkardı. Şu anda 250-300 metrelere indi. Biz bunu görmezden gelirsek, yarın çocuklarımıza bırakacak su bulamayacağız” dedi.

Muhabir: Fatma Uysal