Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda Birinci olan öğrencilerin ve danışmanlarının ödüllendirildiği, "Manisa'nın İncileri Türkiye Birincileri" "Ödül Töreni" ne Robotik Yarışmalarda Türkiye Birincisi olan Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü FUTURE DESIGNERS Robot Takımı Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından ödüllendirilmişlerdi.

Yenen (1)

Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü FUTURE DESIGNERS Robot Takımı öğrencileri, İzmir Uğur, Melis Şenocak ve danışman öğretmenleri Ertuğ Gözaydın, Okul Kurucusu Buket Elmacı, Okul Müdürü Derya Dinçsoy, Müdür Yardımcısı Ozan Günaydın, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen’i ziyaret ettiler.

Okul Kurucusu Buket Elmacı, eğitim alanında yaptıkları çalışmalara verdiği destekten dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen’e teşekkür etti.

Telefonlarımız saatli bombaya dönüşebilir mi? İşte tüm dünyanın merak ettiği o cevap Telefonlarımız saatli bombaya dönüşebilir mi? İşte tüm dünyanın merak ettiği o cevap

Yenen (2)

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ise “Türkiye Yüzyılına yaraşır şekilde yeni hazırlanan müfredat, öğrencilere erken yaşlardan itibaren robotik kodlama eğitimini zorunlu hale getirdi. Bu eğitim, çocukların problem çözme, analitik düşünme ve yaratıcı yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. İlkokuldan başlayarak lise son sınıfa kadar devam eden bu programlar, öğrencilere çeşitli yazılım dilleri ve robotik sistemlerle çalışma fırsatı sunuyor. Ayrıca, okullarda kurulan robotik atölyeleri, öğrencilerin pratik yapmalarına ve projeler geliştirmelerine olanak tanıyor. İtalya’nın Roma kentinde düzenlenecek robotik yarışmalarında çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Muhabir: ONAY OZAN