4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Koşuyu, Abdurrahman Badıllı'nın sahibi, İstanbul Üni. Cerrahpaşa Vet. Mesl. Y.'nun da yetiştiricisi olduğu Kaşıkçıbeyi (Kaizbert - Alishba / Zenginoğlu) jokeyi Muhammed Mir Bilgin idaresinde kazandı. Serhat Yardımcı'nın antrene ettiği 4 yaşındaki al at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 6'ncı birinciliğini elde etmiş oldu.

9 safkanın start aldığı mücadelede Fuat Aga ikinci olurken, Köçek üçüncü, Fırat Baba dördüncü ve Çağdaş Alaçat da beşinci oldu.

Yarışın galibi Kaşıkçıbeyi için bitiriş derecesi 2.09.23 olurken, farklar ise 2 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Yasemin Karaküçük'e kupasını Elçin Koşucu takdim etti.

Törende Hasan Koşucu, kazanan atın jokeyi Muhammed Mir Bilgin'e günün anısına kamçı hediye etti.

Törene Kulübün Asli Üyesi Zekeriya Aydın ve davetliler de katıldı.

SALİHLİ JOKEY KOŞUCU BEKİR EFENDİ

Beki̇r (1)

21 Eylül Cumartesi Manisa Elektrik Kesintileri | İşte Planlı Kesinti Olacak İlçeler... 21 Eylül Cumartesi Manisa Elektrik Kesintileri | İşte Planlı Kesinti Olacak İlçeler...

1885 yılında Manisa Salihli’de doğan Koşucu Bekir Efendi, İngiltere’de düzenlenen ve kraliyet ailesinin  atlarının da yarıştığı koşuya  ‘Yegane’ isimli at ile katılarak İngilizleri kendi ülkelerinde yenip birinci oldu.

Bu başarısıyla namına nam katan Koşucu Bekir Efendi, (Osman Erdinç’in sahibi olduğu at İngiltere’ye tren ile götürülmüştür ) İngiltere’de kalması için yüksek miktarlarda para teklif edilmesine rağmen bu teklifi feri çevirdi.

İLK PROFESYONEL JOKEY

Kapak (2)-14

Beki̇r (4)

12 Ağustos 1938 yılında vefat eden Koşucu Bekir Efendi, o tarihten itibaren Türkiye’nin  ilk profesyonel jokeyi olarak adına koşular düzenlenerek anılmaktadır. Bu koşu, Koşucu Bekir Efendi’yi Dünya’ya tanıtan dünyanın 1 numaralı jokeyi yapan koşudur.

Beki̇r (3)

Beki̇r (6)

Muhabir: ONAY OZAN