Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları yeni bir köşe yazımla yeniden sizlerleyim. Salihli’de Ağustos ayında gelecek sıcaklıkları Haziran’ın ilk haftalarında gördük. Deyim yerindeyse bu sıcaklıkla asfaltı bile eritti’

Dünya her gün bir adım daha kuraklığa ve çölleşmeye doğru gidiyor. Dünya genelinde her yıl 12 milyon hektar arazi çölleşiyor. Bunun sebebi tabi ki yanlış politikalar, yer altı kaynak sularının azalması gibi en temel sorunların başında geliyor. Uzmanlar her yıl yaz ayları için ‘ Son yüzyılın en sıcak yıllını geçiriyoruz’ diye açıklamalarda bulunuyor. Acaba önümüzdeki yıllarda insanlığı nasıl bir hava bekliyor? bu soru sürekli olarak kafamda dönüp duruyor.

Tabi bu sıcak havaların bazı uzman görüşlerine göre, geçtiğimiz günlerde güneşte yaşanan patlamadan kaynaklı olarak ön görülürken, sıcaklıklar gerçekten insan ve doğada yaşayan canlıları gerçekten zor durumda bırakıyor.

Geçtiğimiz günlerde Manisa haberlerinde şahit olduk, sıcaktan bunalan hayvanların parklarda su ve serin bir alan aradıklarına. Evet insanlar gibi canlılarda bu sıcak havalardan etkilenenler arasında. Bu konu ile alakalı birkaç defa köşe yazdım ama yine de hatırlatmakta fayda var. Malumunuz havalar sıcak ve aşırı derecede sıcak, bizler suya ulaşabiliyoruz ama doğada yaşayan birçok canlı bu sulara ulaşamamakta. Can dostlarımız için mutlaka kap önlerine her gün mutlaka bir kap su bırakalım.

Aşırı sıcaklıklardan bahsettik. İnşallah sıcaklıklar biz canlıları daha fazla bunaltmaz, kısa sürede bu  aşırı sıcak havalar yerini serin havaya bırakır. Tarım sezonu içerisindeyiz. Biz bir şekilde gölgelik bir alan bulabiliyoruz ama açık arazide çalışan tüm kardeşlerimin Allah Yardımcısı olsun. İşleri gerçekten zor. Kaçabilecekleri, gölgelenebilecekleri bir alan yon bu nedenle onlara sürekli olarak dua ediyorum. Allah işlerini kolay kılsın diyorum. Bir sonra ki yazımda görüşmek dileğiyle mutlu kalın…