Asgari ücret zammı, memur ve emekli maaşları için hesaplar değişti. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2025 zamlı maaş tabloları yeniden hesaplanırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'İhtimal fazlalaştı' diyerek asgari ücret zammı için rakam verdi. "Artık belli" diyerek memur ve emekli maaşlarına kaç TL zam yapılacağını da açıklayan Erdursun "2025'e girildiği zaman memurlar, emekliler ve asgari ücretliler çok mutlu olmayacak" diye konuştu.

Asgari ücret zammı kaç TL olacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? Genci, yaşlısı, evlisi, bekarı, çalışanı, emeklisi herkes 2025 maaş zamlarını merak ederken, beklenen veriler dün TÜİK tarafından açıklandı. Eylül ayı enflasyonu 2,97, yıllık enflasyon ise yüzde 49,38 olarak kaydedilirken, maaş hesapları da yeniden değişti. Asgari ücret zammı ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını hesaplayan SGK uzmanı Özgür Erdursun, rakam vererek açıkladı. "Memurlar, emekliler ve asgari ücretliler çok mutlu olmayacak" diyen Erdursun, asgari ücret zammı için 'maksimum' olacak rakamı açıklarken, memur ve emekli içinse 2025 yılının zor olacağını söyledi.

2025 asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için rakam veren SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un Habertürk'te yaptığı açıklamalar şöyle;

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

"En son sizinle görüştüğümüzde asgari ücrete yüzde 20-25 gibi bir zam olabileceğini ifade etmiştik. Açıklanan son enflasyon rakamlarıyla birlikte bu oranların gerçekleşme ihtimali biraz daha fazlalaştı.

"MAKSİMUM YÜZDE 25 ZAM OLUR"

Asgari ücrete yüzde 20-25 civarında bir artış olur diye düşünüyorum. Yüzde 25'i ben maksimum, en fazla çıkılabilecek oran olarak görüyorum.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: 21 BİN 250 TL

Asgari ücret şu anda 17 bin 2 TL, yapılacak maksimum yüzde 25'lik bir atışla 21 bin 250 TL bandında olabileceğini görüyoruz.

Benim beklentim de zaten asgari ücretin maksimum 22 bin TL seviyesinde olması.

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması

Enflasyon için sadece ücret artışlarını kısmak çözüm değildir. Ama hükümet asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bu oranlarda zam yaparak enflasyonu düşük tutmaya çalışacaktır.

Kaynak: mynet.com